Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Θρίαμβος της Μπόκα

Το πάθος, η δύναμη και η αποφασιστικότητα οδήγησαν χτες την Μπόκα Τζούνιορ στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, αφού στον τελικό του 39ου Διηπειρωτικού Κυπέλλου η ομάδα της Αργεντινής κατέβαλλε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1... Στον «λαμπερό» τελικό στο Τόκιο, τον οποίο παρακολούθησαν από κοντά πάνω από 53.000 φίλαθλοι, το ταμπεραμέντο των παιχτών και των δύο ομάδων βοήθησε στο να διεξαχθεί μία απολαυστική αναμέτρηση, έστω και αν από πολύ νωρίς οι Αργεντίνοι προηγούνταν με 2-0, με γκολ που πέτυχε ο Μάρτιν Παλέρμο (3`, 6`). Οι Ισπανοί, ωστόσο, δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να κυνηγούν τη νίκη, που όμως δεν ήρθε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κολομβιανού διαιτητή Οσκαρ Ρουίς Ακόστα, έστω και αν από το 12ο λεπτό η «βασίλισσα» είχε μειώσει σε 2-1 με τέρμα του Ρομπέρτο Κάρλος. Μάλιστα, ο ίδιος παίχτης πέντε λεπτά πριν είχε βρει το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι. Σημειώνεται ότι η Μπόκα κατέκτησε το Διηπειρωτικό για πρώτη φορά μετά το 1977, ενώ ο προπονητής της, Κάρλος Μπιάνκι, πανηγύρισε ξανά το τρόπαιο, το οποίο πήρε και το 1994 ως τεχνικός της Βελέζ, στην οποία αγωνιζόταν τότε ο Πατρίτσιο Καμπς του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι Ευρωπαίοι είχαν την κυριαρχία στο Διηπειρωτικό, όταν Αγιαξ, Γιουβέντους, Ντόρτμουντ, Ρεάλ και Μάντσεστερ πήραν κατά σειρά τον τίτλο.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (Κάρλος Μπιάνκι): Κόρντομπα, Ιμπάρα, Μπερμούντεζ, Τραβέρσο, Ματεγιάν, Μπατάλια (90` Μπουρντίσο), Σέρνα, Μπασουάλντο, Ρικέλμε, Παλέρμο, Ντελγκάδο (87` Σελότο).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Καράνκα, Ιέρο, Κάρλος, ΜακΜάναμαν (66` Σάβιο), Μακελελέ (81` Μοριέντες), Ελγκέρα, Γκέρεμι, Φίγκο, Γκούτι, Ραούλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ