Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή της... αποκαθήλωσης;

Παρασκευή της... αποκαθήλωσης για τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτορα Μητρόπουλο (;), μάλον, σύμφωνα μ' όλες τις πληροφορίες, αναφορικά τουλάχιστον με την αρχή της αντίστροφης μέτρησης. Χτες συγκροτήθηκε σε σώμα το Ελεγκτικό Συμβούλιο (ΕΣ) αλλά στην πρώτη του συνεδρίαση ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα. Ομως αύριο συνεδριάζει εκ νέου και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται το πρόβλημα νομιμότητας που φέρεται ν' αντιμετωπίζει ο ισχυρός άνδρας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Να θυμίσουμε ότι για τον κύριο Μητρόπουλο υπάρχει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (το 'χε αποκαλύψει ο «ΡτΚ» στο φύλλο της 2/4/00) βάσει του οποίου παραπέμπεται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος έχει υποβάλει αίτηση αναίρεσης και περιμένει την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου. Ομως σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 3 (περί κωλυμάτων) του νόμου 2725, τίθεται θέμα νομιμότητάς του.

Το Ελεγκτικό Συμβούλιο λοιπόν θα ενημερώσει για το πρόβλημα τον αθλητικό δικαστή επισυνάπτοντάς του, μαζί με τη σχετική επιστολή, και μια σειρά από έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις διαπιστώσεις του. Και στη συνέχεια καλείται το δικαιοδοτικό όργανο, αν κρίνει βάσιμη και πραγματική την κατάσταση, να προχωρήσει στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης. Σε απλά ελληνικά, στην καθαίρεση του Βίκτορα Μητρόπουλου από τη θέση του. Φυσικά η υπόθεση, έτσι ή αλλιώς, δε θα λήξει εκεί, αφού υπάρχει η δυνατότητα έφεσης του χαμένου. Τα... μπερδέματα αρχίζουν μετά την εξέταση του θέματος σε δεύτερο βαθμό. Οι δυνατότητες αντίδρασης του ηττημένου είναι ποικίλες και αμφιλεγόμενες. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Θέμιδα και οι εκπρόσωποί της θα καταστούν, για μια ακόμα φορά, πρωταγωνιστές.

Χτες πάντως, είχαμε έναν ακόμα... κρίκο στην αλυσίδα. Ο πρόεδρος της λίγκας, εκτός των γνωστών ισχυρισμών του (περί αντισυνταγματικότητας του νόμου, κατάργησης θεμελιωδών δικαιωμάτων, μη αναδρομική ισχύ κλπ.) αμφισβήτησε το δικαίωμα του ΕΣ να χρησιμοποιήσει το σχετικό βούλευμα. Μ' εξώδικο που έστειλε στη ΓΓΑ, τον ΓΓΑ, Γιάννη Σγουρό, και το ΕΣ, «ενημερώνει» ότι βάσει του νόμου 2472/97 «απαγορεύεται η συλλογή και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων. Κατά το άρθρο 2 παρ. β ως "ευαίσθητα δεδομένα" νοούνται μεταξύ άλλων και τα σχετικά με ποινικές διώξεις, εις τα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως εκδιδόμενα βουλεύματα».

Επισημαίνει ότι απαγορεύεται αποδέκτες ευαίσθητων δεδομένων να γίνουν άλλα πρόσωπα, χωρίς την έγκριση του υποκειμένου και σε διάφορους τόνους γνωστοποιεί ότι δε συναινεί στην παραλαβή και αξιοποίησή τους από το ΕΣ. Ακόμα «προειδοποιεί» πως αν οι αποδέκτες δε συμμορφωθούν με το περιεχόμενο του εξωδίκου θα ζητήσει την αστική και ποινική τιμωρία τους. Ο Β. Μητρόπουλος ελπίζει ότι έτσι θα παρεμποδίσει τυπικά τη διαδικασία, γιατί δε θα υπάρχει απτή απόδειξη - βάση ότι έχει κώλυμα. Από την άλλη πλευρά φυσικά διαφωνούν. Αφού δηλώνουν χαρούμενοι γιατί «παραδέχεται πως έχει πρόβλημα», αναφέρουν ότι έχουν το δικαίωμα ως αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Προσθέτουν ακόμα πως «ούτε αυτό το τερτίπι μπορεί ν' αναστρέψει τη διαδικασία. Είναι γνωστή η περιπέτεια του κυρίου Μητρόπουλου με τη Δικαιοσύνη και μέσω άλλων οδών. Δημοσιεύματα, πρακτικά ΓΣ ΕΠΑΕ, σχετικές αναφορές σ' άλλες δικαστικές υποθέσεις κλπ.».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org