Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πάει για 8 στα 8

Σήμερα η Εθνική Ανδρών  με τη Λευκορωσία  στο Μινσκ

Παρα τις ενοχλήσεις ο Γιαννης Γιαννούλης θα δώσει κανονικά το παρών στο Μινσκ

Sportidea

Παρα τις ενοχλήσεις ο Γιαννης Γιαννούλης θα δώσει κανονικά το παρών στο Μινσκ
Με αρκετές ελλείψεις αλλά και στόχο να πετύχει την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας, αντιμετωπίζει στο Μινσκ την αντίστοιχη της Λευκορωσίας που αποτελεί την πλέον αδύναμη ομάδα στον Β' προκριματικό όμιλο (18.00 ΕΤ-1). Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής για την ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2001 και η ελληνική ομάδα, αν και έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, όπως είχε δηλώσει ο Κώστας Πετρόπουλος, σκοπός της είναι να τερματίσει πρώτη και αήττητη στη φάση των ομίλων, κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία των παικτών ιδιαίτερα των νεαρών. Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Ελληνα τεχνικός για τον σημερινό αγώνα ζήτησε από τους παίκτες τη νίκη στη Λευκορωσία, κυρίως για λόγους γοήτρου αλλά και για να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει κάθε αγώνα με σοβαρότητα, ανεξάρτητα της δυναμικότητας του αντιπάλου. «Από την αρχή στόχος μας ήταν το 10Χ10 και προχωράμε για την πραγματοποίησή του. Η Λευκορωσία δεν είναι δύσκολος αντίπαλος, όμως θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά για να πάρουμε τη νίκη. Ομως εσχάτως είναι σε φόρμα και μπορεί να μας δυσκολέψει. Νίκησε την Τσεχία και άντεξε στην πίεση της Πολωνίας. Στόχος σ' αυτά τα παιχνίδια είναι το 3 στα 3, προκειμένου να φτάσουμε πιο κοντά στο 10 στα 10... Η έκβαση του αγώνα εξαρτάται από μας. Κάναμε καλή κατασκοπία και είμαστε καλά διαβασμένοι. Ο Νίκος Σταυρόπουλος είδε τον αγώνα της Λευκορωσίας με την Τσεχία και γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για τη νίκη» τόνισε ο Κώστας Πετρόπουλος αναφερόμενος στο σημερινό αγώνα.

Πάντως, τα προβλήματα δε λείπουν καθώς πέραν των απουσιών, η Εθνική έχει αρκετούς τραυματίες στην αποστολή. Ο Γιαννούλης και ο Οικονόμου νιώθουν ενοχλήσεις, ενώ ο Διαμαντόπουλος έχει τον τραυματισμό από το παιχνίδι στην Οττάβα, και ο Καλαϊτζής είναι άρρωστος. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, ο Γιώργος Σιγάλας υπέστη ψύξη στο μάτι στο αεροπλάνο από το κλιματιστικό και χρειάστηκε η επέμβαση του γιατρού προκειμένου να ξεπεράσει τη στιγμιαία ζάλη που ένιωσε.

Η αποστολή της Εθνικής αναχώρησε με έντεκα παίκτες, χωρίς τον Χατζηβρέττα, που αποκλείστηκε, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org