Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Πόλεμος στον πόλεμο

Για την καταξίωση, τη σοβαρότητα, την ευθύνη και τα ιδεώδη της εργατικής τάξης. Για την απαξία, την περιφρόνηση, την εξαπάτηση και την υποτίμησή της από τους λυράρηδες της υποδούλωσης.

Πόλεμος στον πόλεμο, λοιπόν. Και άρματά μας η ορμή και το πάθος του δίκιου. Πίστη μας η νομοτελειακή δικαίωση της ιστορίας.

Αυτά τα επαίσχυντα και αντιλαϊκά μέτρα - και τ' άλλα που ακολουθούν - δεν πρόκειται να περάσουν και δε θα περάσουν. Το ζουνάρι δεν έχει άλλη τρύπα να σφίξει. Η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, εάν η αντίδραση και η αντίστασή μας δε γίνει εντονότερη.

Τα εργοστάσια, τα μικρομάγαζα, τα γιαπιά, τα συνεργεία θα νεκρώσουν. Οι δρόμοι θα γεμίσουν πεινασμένους, άνεργους και ζητιάνους.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των λαοπλάνων σφετεριστών με την πολυξεροσύνη και το υποκριτικό μειδίαμα, θα φιγουράρουν στα τηλεπαράθυρα, προσπαθώντας να σφραγίσουν την υποταγή και τη σιωπή μας.

Πόλεμος στον πόλεμο στα άγρια μονοπωλιακά συμφέροντα, στους κερδοσκόπους και τους πολιτικούς εκφραστές τους, στα κέντρα των χρηματοπιστωτικών εκμεταλλεύσεων, στους υπονομευτές και σφετεριστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Πόλεμος στον πόλεμο της ταξικής ανισότητας, αδικίας και καταπίεσης της άρχουσας τάξης και της συγκαλυμμένης δικτατορίας της.

Στις δυνάμεις του συντηρητισμού, της οπισθοδρόμησης, του σκοταδισμού, της μισαλλοδοξίας, της πατριδοκαπηλίας και του ρατσισμού.

Στα τρωκτικά και τα φίδια του ανθρώπινου μόχθου, της προσπάθειας για την επιβίωση των ίδιων των στερημένων δημιουργών του πλούτου.

Σ' αυτούς που καλλιεργούν την ηττοπάθεια, την υποταγή, τη «συναίνεση» και την ψυχολογία της παραίτησης από τους αγώνες.

Πόλεμος στον πόλεμο, στα υβρίδια της χολής και του μίσους ενάντια στις απεργίες. Στα κόμματα του κνούτου, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, της ευρωλαγνίας και της αποχαύνωσης, των παχουλών «αγελάδων» με τις κοιλιές και τα προγούλια, το κρώξιμο των παραπλανητικών και αποπροσανατολιστικών ΜΜΕ.

Ανατροπή της συκοφάντησης των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων και της «τρομοκρατίας».

Οπλα μας οι αποφασιστικοί αγώνες, η πεποίθηση πως «δρόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και η ταξική μας πρωτοπορία με μπροστάρη και καθοδηγητή οδηγό το κόμμα του Λαού, το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ