Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΗΣΕΙΟΥ
Διαμαρτυρία για τα παρκόμετρα

Με κεντρικό σύνθημα «έξω τα παρκόμετρα από το Θησείο» κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν, προχτές το απόγευμα, στη γέφυρα Πουλόπουλου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να εφαρμόσει στους δρόμους της γειτονιάς το εισπρακτικό μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι κάτοικοι απέκλεισαν για περίπου 10 λεπτά το δρόμο στη γέφυρα και πορεύτηκαν σε δρόμους του Θησείου, όπου έχουν τοποθετηθεί παρκόμετρα, ξηλώνοντας συμβολικά κάποια από αυτά. Με ψήφισμά τους ζητούν να ανακληθεί η απόφαση του Δήμου και να μην εφαρμοστεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς «μόνο νέα προβλήματα θα προκαλέσει». Οπως κατήγγειλαν, το σύστημα που επιβλήθηκε από τη μία επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους και εργαζόμενους που κατέχουν αυτοκίνητο και από την άλλη αντί να λύνει, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στάθμευσης. Οι δε θέσεις που προβλέπονται για τους μόνιμους κατοίκους είναι λιγότερες από αυτές που προορίζονται για τους επισκέπτες και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες.

«Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων ελήφθη χωρίς να υπάρχει κάποιο αίτημα από φορείς της περιοχής μας και χωρίς να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων. Δεν έγινε καμία έρευνα για των αριθμό των ΙΧ των κατοίκων, τα δε μέτρα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα», σημειώνεται στο ψήφισμα των κατοίκων, οι οποίοι συγκρότησαν επιτροπή που θα διεκδικήσει τη μη εφαρμογή του μέτρου.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στ. Λάμπρου. Θυμίζουμε ότι η «Συμπαράταξη» ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε εξαρχής το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, στηλιτεύοντας την πολιτική κερδοσκοπίας του δημόσιου χώρου που ασκούν Δήμος και η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του μέτρου. Σε ανακοίνωση που είχε βγάλει, με αφορμή την επέκταση του μέτρου σε πολλές συνοικίες της Αθήνας, σημειώνεται: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο αφού η Εταιρεία, για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, διαμορφώνει θέσεις κυρίως για επισκέπτες σε πολυσύχναστους δρόμους - «φιλέτα» (γύρω από νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, πλατείες και εμπορικούς δρόμους)!». Κόντρα σε αυτή τη λογική, η «Συμπαράταξη» σημείωνε στην ανακοίνωσή της ότι «απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), με την επέκτασή τους, τη βελτίωση της λειτουργίας τους και, βέβαια, τη δραστική μείωση του εισιτηρίου. Κατασκευή δημόσιων υπόγειων χώρων στάθμευσης, περιμετρικά του Δήμου και δίπλα σε σταθμούς ΜΜΜ». Ως προσωρινό μόνο μέτρο, πρότεινε «ένα σύστημα δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης μόνο σε ορισμένους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου κυρίως, ώστε να αποτρέπεται η πολύωρη στάθμευση επισκεπτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ