Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Κούβας

Την αγανάκτησή της για την απαράδεκτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου (11 Μάρτη) για την κατάσταση των λεγόμενων «πολιτικών κρατουμένων και κρατουμένων συνείδησης» στην Κούβα, με αφορμή το θάνατο - ύστερα από απεργία πείνας - του φυλακισμένου για ποινικά αδικήματα Ορλάντο Σαπάτα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Σημειώνει πως «αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια της ΕΕ να δώσει υπόσταση στις χιλιοδιασπασμένες αντεπαναστατικές ομάδες στο εσωτερικό της Κούβας, που διατηρούνται και χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ουάσιγκτον», και τονίζει πως αποτελεί συνέχεια και επιβεβαίωση της κοινής θέσης της ΕΕ. Η ΕΕΔΔΑ υπογραμμίζει επίσης πως η απόφαση «επιχειρεί να προσανατολίσει τη συνεργασία της ΕΕ με την Κούβα χρησιμοποιώντας, όπως αναφέρει, τις αντεπαναστατικές "ομάδες που υποστηρίζουν μια ειρηνική μετάβαση" σ' αυτό που η ίδια βαφτίζει "δημοκρατία". Αυτό σημαίνει καθαρά χρηματοδότηση ανατρεπτικών ενεργειών με τη βοήθεια των περιβόητων μη κυβερνητικών οργανώσεων». Τέλος, δηλώνει πως θα συνεχίσει να καταγγέλλει τις προσπάθειες χειραγώγησης της ΕΕ σε βάρος της Κούβας και θα κάνει ό,τι μπορεί για την ενημέρωση όλων των οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται.

  • Την ίδια στιγμή, ισπανόφωνοι δήθεν «ευαίσθητοι» καλλιτέχνες και συγγραφείς υπογράφουν μια πρωτοβουλία με τίτλο «Κατηγορώ την Κούβα», με στόχο την απελευθέρωση των λεγόμενων «αντιφρονούντων» στην Κούβα. Ανάμεσα σε αυτούς ο σκηνοθέτης - σεναριογράφος Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο περουβιανός συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα, η Κουβανή Γιοάνι Σάντες που έχει γίνει γνωστή για το «μπλογκ» της που στρέφεται κατά της σοσιαλιστικής Κούβας και στηρίζεται από τις ΗΠΑ, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ