Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής συμπαραγωγή

Σκηνή της παράστασης
Σκηνή της παράστασης
Μετά την Αθήνα και τη Λευκωσία η διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και της βρετανικής ομάδας imitating the dog, «Οι ιστορίες από το μπαρ των χαμένων ψυχών», θα περιοδεύσει στη Μεγάλη Βρετανία.

Η παράσταση, αποτέλεσμα της πρωτότυπης συνεργασίας των τριών φορέων, εμπνέεται από το πολιτιστικό αμάλγαμα των λιμανιών της Μεσογείου, όπου καταργούνται τα εθνικά «σύνορα» και σμίγουν οι εθνικές «ταυτότητες». Οι «Ιστορίες από το μπαρ των χαμένων ψυχών» είναι μία μαγική ρεαλιστική ιστορία απαγορευμένου έρωτα, εγκλήματος και αναζήτησης της λύτρωσης. Μέσα μέσα από το παράθυρο του μπαρ πλήθος «σκοτεινά» πρόσωπα αυτοαποκαλύπτονται και αποκαλύπτουν ιστορίες φόνων, αγάπης και συγχώρεσης.

Θα δοθούν συνολικά δώδεκα παραστάσεις. Δόθηκαν ήδη παραστάσεις στο θέατρο «Phoenix» στο Εξιτερ (9/3), στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (11/3), και ακολουθούν: στο WorkshopTheatre του Λιντς (16-17/3) και στο DukesTheatre στο Λάνκαστερ (18-19/3).

Σκηνοθεσία: Αντριου Κουίκ. Κείμενα: Αντριου Κουίκ, Πιτ Μπρουκς, Imitatingthedog. Μουσική: Σάιμον Γουεϊνράιτ, Εντ Γουέρινγκ, Ρίτσαρντ Χαξλεϊ. Βίντεο: Σάιμον Γουεϊνράιτ. Σκηνικά: Λόρα Χόπκινς. Παίζουν: Δημήτρης Καρτόκης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Ελλάδα), Ανταμ Νας (Μεγάλη Βρετανία), Μυρτώ Κουγιάλη, Πολυξένη Σάββα (Κύπρος).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ