Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Ορκωμοσία Μουχίκα και περιοδεία Κλίντον

ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Με κύριο στόχο να δημιουργηθούν οι αναγκαίες πολιτικές συνθήκες για να γενικευτούν οι ριζικές αλλαγές», όπως έχει δηλώσει ο Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, ανέλαβε χτες τα προεδρικά καθήκοντά του μετά τη νίκη του στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου με 51,9%.

Ο Μουχίκα, που θα ηγηθεί της 34ης κυβέρνησης από την ημέρα ανεξαρτησίας της Ουρουγουάης και της δεύτερης συναπτής διακυβέρνησης εκ μέρους του «Ευρέος Μετώπου», ορκίστηκε χτες σε τελετή στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί ηγέτες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, όπως οι πρόεδροι της Βολιβίας, του Εκουαδόρ, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Βραζιλίας.

Παρούσα στην ορκωμοσία και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, όπου θα πραγματοποιήσει 5ήμερη επίσκεψη στη Λατινική Αμερική με πρώτη στάση την Ουρουγουάη. Η Χίλαρι Κλίντον, όπως ανακοινώθηκε θα επισκεφτεί επίσης την πληγείσα από το σεισμό Χιλή, τη Βραζιλία και τελικά και την Αργεντινή. Στη Χιλή η Κλίντον θα έχει συναντήσεις με την απερχόμενη Πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ και τον εν αναμονή Πρόεδρο Σεμπαστιάν Πινέρα για λίγη ώρα, προτού αναχωρήσει για τη Μπραζίλια, ενώ η αρχική παράλειψη της Αργεντινής από την λατινοαμερικάνικη περιοδεία της ερμηνεύεται από αναλυτές ως δείγμα των ψυχρών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ