Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετήσιος πολιτιστικός «επίλογος»

Από τις εκδόσεις «Γαλαίος» κυκλοφόρησε ο ετήσιος πολιτιστικός «Επίλογος». Στις 528 εικονογραφημένες σελίδες του τόμου, 52 άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών κάνουν κριτική αποτίμηση των πολιτιστικών δρώμενων της περιόδου Οκτώβρης 1999 - Σεπτέμβρης 2000. Την ετήσια πολιτιστική έκδοση οραματίστηκε ο Σπύρος Γαλαίος και συνεχίζουν, μετά το θάνατό του, τα παιδιά του, με σύμβουλο έκδοσης τον Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Το θέατρο κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του τόμου. Καταγράφονται 434 συνολικά παραστάσεις, σε όλη την Ελλάδα. Οι 320 δόθηκαν από θεατρικά σχήματα που εδρεύουν στην Αθήνα και οι 114 από θιάσους της υπόλοιπης Ελλάδας. Στον τομέα Γράμματα - Ιδέες παρουσιάζονται οι διακυμάνσεις στη λογοτεχνία μας, στον τομέα της Μουσικής αναφέρονται τα δρώμενα, τα πρόσωπα και οι τάσεις της μουσικής σκηνής. Επίσης αναφέρονται οι τομείς Εικαστικά, Κινηματογράφος, Μέσα Επικοινωνίας, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική.

Τέλος, η συντακτική ομάδα του «Επιλόγου» αποφάσισε να τιμά κάθε χρόνο ένα πρόσωπο που έχει συμβάλει στην πολιτιστική ζωή του τόπου, ξεκινώντας, φέτος, - από ποιον άλλο; - από τον εκδότη και πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Χρήστο Λαμπράκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ