Κυριακή 28 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«Ωραία κοιμωμένη» ... στον πάγο

Εγιναν παγκοσμίως γνωστά προτείνοντας στο κοινό μια νέα μορφή χορού, όπου το κλασικό μπαλέτο συνδυάζεται με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Ο λόγος για τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης - πρώην Μπαλέτα στον Πάγο του Λένινγκραντ - που ξεκίνησαν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα το 1967, συνδυάζοντας δύο μεγάλες παραδόσεις της πόλης με τις αμέτρητες διακρίσεις στο μπαλέτο (μπαλέτα Mariinski) και το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Τα διάσημα Μπαλέτα, που ήδη έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας τέσσερις φορές, επιστρέφουν στην παγωμένη σκηνή του Θεάτρου «Badminton», όπου θα παρουσιάζουν από τις 3-21 του Μάρτη το «μπαλέτο των μπαλέτων» του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, την «Ωραία Κοιμωμένη». Το έργο ακολουθεί πιστά την αρχική βερσιόν του 1890, ενώ ο Konstantin Rassadin, καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Ρώσος χορευτής και χορογράφος, μεταφέρει με απαράμιλλη τέχνη την αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο, αντικαθιστώντας τις πουέντ με παγοπέδιλα. Το έργο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του το 1980 και από τότε έχει παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Πρωταγωνιστές στον πάγο 35 διακεκριμένοι χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ που παρουσιάζουν ένα θέαμα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και άμεμπτης δεξιοτεχνίας, προβάλλοντας την αρμονία, την κομψότητα και τη χάρη του κλασικού μπαλέτου με το δυναμισμό, την ισορροπία και το συγχρονισμό του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Σήμερα, τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 χορευτές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ, όπως οι Olga Kuvashova, Elena Komarova, Pavel Ivanov, Alexei Pogodin, Ludmilla Pantchina, Tatiana Prokofieva κ.α. Η φήμη και το κύρος τους έχουν παγιωθεί παγκοσμίως, ενώ πολλά είναι τα βραβεία και οι διακρίσεις τους σε διεθνείς διαγωνισμούς και σε περισσότερες από 8.000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ