Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10609

ΧΤΥΠΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ η κυβερνητική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου
  • Η γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης ήταν το περιεχόμενο της Επίκαιρης Ερώτησης
  • Αλέκα Παπαρήγα: Δεν ανεχόμαστε να κοροϊδεύετε το λαό. Καμία συναίνεση, καμία στήριξη, απορρίπτουμε την πολιτική σας προγραμματικά, ταξικά

Motion Team

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει στο ακέραιο το ταξικό της καθήκον, εφαρμόζοντας τα προαποφασισμένα άγρια αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Το επανέλαβε χτες ο πρωθυπουργός, ξαναπροβάλλοντας την κυρίαρχη τρομοκρατική προπαγάνδα περί χρεοκοπίας της χώρας και πιέσεων των αγορών, ενώ απέδωσε στις μίζες, στην αδιαφάνεια και στην πολιτική της ΝΔ την κρίση και την «αναγκαιότητα» επιβoλής των μέτρων. Αυτοανακηρύχτηκε «σωτήρας της πατρίδας», πασχίζοντας να επιβάλει ως υποχρέωση του λαού να υπηρετεί τον πατριωτισμό του κεφαλαίου, καλώντας τον να αυτοχειριαστεί με την απεμπόληση δικαιωμάτων και αναγκών του. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση «έχει βαθύτατη γνώση πώς να χτυπήσει τα λαϊκά συμφέροντα υπέρ του κεφαλαίου», έδειξε με στοιχεία ποια είναι η πραγματική και νομιμοποιημένη από το αστικό κράτος ληστεία του λαού και στάθηκε ιδιαίτερα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στη συμμετοχή της κυβέρνησης σ' αυτούς και στους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό.


ΣΕΛ.  6  -  7

Επικίνδυνα παιχνίδια

Δεν πρόλαβε ο Ομπάμα να καλέσει τον Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και τον προσκάλεσε η Μέρκελ στη Γερμανία, πριν μάλιστα την επίσκεψη στις ΗΠΑ. Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στο έπακρο. Κάθε ισχυρό ιμπεριαλιστικό κράτος επιδιώκει για τα συμφέροντα των δικών του μονοπωλίων να δημιουργεί συνασπισμούς με άλλα. Τα κράτη σε υποδεέστερη θέση, χωρίς επίσης να ακουμπήσουν στα ισχυρά, δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της δικής τους πλουτοκρατίας. Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδι μέσα σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς εντός της ΕΕ (γαλλογερμανικός άξονας - Αγγλία), στους ανταγωνισμούς της ΕΕ με την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία. Σ' αυτούς εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, που εκφράζονται και στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο για το κεφάλαιο. Και από τη μια μεριά χτυπά αδυσώπητα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, από την άλλη συμμετέχει στη διεκδίκηση μοιράσματος νέων αγορών διεθνώς με την προσκόλληση στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η διεκδίκηση νέων αγορών είναι για τα ισχυρά κράτη πόλεμος και θέλουν τα υποδεέστερα, σαν την Ελλάδα, συμμέτοχα σε αυτόν τον πόλεμο. Η συμμετοχή της κυβέρνησης είναι πολιτική επιλογή για την εξυπηρέτηση στρατηγικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Είτε με την ΕΕ είτε με τις ΗΠΑ, το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για το λαό.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΣ
Για τα επαγγελματικά «δικαιώματα» των αποφοίτων των ΤΕΙ

ΣΕΛ.  19
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στις γυναίκες του μόχθου

ΣΕΛ.  10
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ FRONTEX ΓΙΑ ΤΟ 2010
Προβλέπει συνεχείς επιχειρήσεις ενάντια σε μετανάστες

ΣΕΛ.  23
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕ
Αύριο οι Συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ