Στο Βανκούβερ του Καναδά ανοίγει σήμερα η αυλαία των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φλεβάρη και αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 80 χώρες απ' όλο τον Κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Είναι η τρίτη φορά που οι Καναδοί αναλαμβάνουν Ολυμπιακή διοργάνωση. Είχαν προηγηθεί οι θερινοί Ολυμπιακοί αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 και οι Χειμερινοί του Κάλγκαρι το 1988.
Και μπορεί η ΔΟΕ όσον αφορά το θέμα που προέκυψε για την έλλειψη χιονιού σε ορισμένα σημεία στις πίστες που ήταν να πραγματοποιηθούν αγωνίσματα, να είναι καθησυχαστική ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ωστόσο οι διοργανωτές Καναδοί δεν είναι εύκολο να καθησυχάσουν τους φόβους για τις οικονομικές συνέπειες της διοργάνωσης στον καναδικό λαό. Και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης έχει εκτιναχθεί στα ύψη με το κύριο μέρος των δαπανών να πηγαίνουν στα θέματα ασφαλείας. Πέρα όμως από τα οικονομικά, οι Καναδοί διοργανωτές έχουν δεχθεί και πολλές κριτικές για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το θέμα με τους άστεγους του Βανκούβερ, αφού αντί να δώσουν ουσιαστικές λύσεις προσπάθησαν να... εξαφανίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πρόβλημα.
Οσον αφορά την ελληνική αποστολή, τη χώρα θα εκπροσωπήσουν οι Θανάσης Τσακίρης (δίαθλο), Βασίλης Δημητριάδης (γιγαντιαία τεχνική κατάβαση), Λευτέρης Φάφαλης (δρόμοι αντοχής), Μαρία Ντάνου (δρόμοι αντοχή), Παναγιώτα Τσακίρη (δίαθλο), Σοφία Ράλλη (τεχνική κατάβαση) και Στέφανος Τσιμικάλης (αλπικό σκι).