Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ακίνητη» κερδοσκοπία

Το στίχο ενός παλιού τραγουδιού «πωλείται όπως είν' επιπλωμένο» θυμίζει η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση των δημόσιων ακινήτων. Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κάλυψη των ελλειμμάτων ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ή να τα «αξιοποιήσει» με διάφορους τρόπους με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ σε συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο. Η κίνηση μάλιστα αυτή δεν αποκλείεται να γίνει και ξεχωριστά ανά υπουργείο.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών, ο υπουργός Δ. Ρέππας φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει από τους νέους διοικητές των ΔΕΚΟ που εποπτεύει (ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ κ.ά.) να καταγράψουν την ακίνητη περιουσία τους, καθώς και των θυγατρικών τους και να βρουν τρόπους για την «αξιοποίησή» της. Στόχος από αυτό το ξεπούλημα είναι να αποπληρωθούν τα ελλείμματά τους, που βέβαια τα δημιούργησε η πολιτική των κυβερνήσεων των περασμένων ετών και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μάλιστα, ως τρόπος «αξιοποίησης» φαίνεται να έχει επιλεγεί αυτός που ήθελε να καθιερώσει και η ΝΔ: Η εκχώρηση «πακέτου» ακινήτων σε κάποιον μάνατζερ, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείρισή τους με κάποιο αντάλλαγμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, που θα φτάνει ίσως και τα 99 χρόνια!

Το να πληρώσουν τα ελλείμματα αυτοί που τα προκάλεσαν, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, ούτε που το συζητά η κυβέρνηση. Αντίθετα, μάλιστα: Και με το παιχνίδι των ακινήτων του Δημοσίου δημιουργεί στο μεγάλο κεφάλαιο άλλη μια πηγή αμύθητης κερδοσκοπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ