Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η Ελλάδα των εφοπλιστών

«Οσο δυσάρεστα και αν είναι αυτά τα μέτρα για πολλές κοινωνικές ομάδες, οφείλουμε ως Ελληνες πολίτες να βοηθήσουμε στο μέτρο που μας αναλογεί» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η χώρα των εργολάβων

«Μπορεί οι χθεσινές δραματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να προκαλούν σοκ, αλλά δυστυχώς τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι η μόνη ελπίδα της χώρας (...) Από σήμερα θα αρχίσουν αντιδράσεις και ίσως και ακρότητες από οργανωμένες μειοψηφίες. Ωστόσο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να επιδείξουν σύνεση και σοβαρότητα διότι η κατάσταση δεν είναι απλώς επικίνδυνη αλλά ενδέχεται να εξελιχθεί μοιραία για τον τόπο και τους πολίτες. Σε αυτή τη δυσάρεστη και σκληρή πραγματικότητα όλοι μας οφείλουμε να προσαρμόσουμε ανάγκες και συνήθειες για να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η αντιπολίτευση των τραπεζιτών

«Υπάρχουν εναλλακτικοί στόχοι που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση κινητοποιήσεων. Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του νομπελίστα οικονομολόγου Στίγκλιτς χθες στο συνέδριο του "Εκόνομιστ" στην Αθήνα που υποδείκνυε την ανάγκη απευθείας δανεισμού της χώρας από την ΕΚΤ, κάτι που δεν έχει τολμήσει μέχρι στιγμής να ψιθυρίσει η κυβέρνηση. Ο λόγος τώρα στους πολίτες» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Και η θεσμική τους κατοχύρωση

«Σήμερα η Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία επανεκλέγει τον κ. Κάρολο Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επέλεξε το χθεσινό βράδυ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για να ανακοινώσει τα μέτρα - σοκ (...) Πρόκειται για μέτρα απροσδόκητα και απρόβλεπτα (...) Ο κ. Παπανδρέου ενέπλεξε τον Πρόεδρο (...) Ουδέποτε κατανόησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παίζει ποτέ και για κανένα λόγο μικροκομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς (...) Σήμερα αναχωρεί για τη μακρινή Ινδία (...) ήσυχος πλέον. Οι εκλογές είναι σε τέσσερα χρόνια» (η Γ. Αντωνοπούλου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ