Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ: «Η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη από καιρό να υποστεί θυσίες, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση. Το μόνο που ανέμενε ήταν τα όποια μέτρα να είναι δίκαια, εφαρμόσιμα και τα βάρη να κατανεμηθούν στο σύνολο του πληθυσμού, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε κοινωνικής ομάδας. Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δείχνουν ότι στόχος των μέτρων είναι και αυτό: ανακοίνωσε μεγαλύτερη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, των κερδών των επιχειρήσεων, των οφ σορ εταιρειών, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, των μέσων πολυτελούς διαβίωσης» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΜΕ: «Υπάρχει "εκ προοιμίου" μια γενική συναίνεση. Σημειώνουμε το "εκ προοιμίου" γιατί όταν τα μέτρα θα αρχίσουν ν' εφαρμόζονται και "ν' ακουμπούν" τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, ίσως οι αντιδράσεις να είναι διαφορετικές... Εδώ κρίσιμο ρόλο παίζουν δύο πράγματα: Πρώτον, να υπάρξει "γενική πεποίθηση" περί δίκαιων μέτρων και δίκαιης εφαρμογής, χωρίς εξαιρέσεις. Και δεύτερον, θα το πούμε ωμά, το "πολιτικό πακετάρισμά" τους με την αντίστοιχη ισχυρή πολιτικοϊδεολογική στήριξή τους. Εν πάση περιπτώσει, αυτή τη στιγμή υπάρχει "αποδοχή", ευρύτερη συναίνεση και "στήριξη" της προσπάθειας της κυβέρνησης από ένα πλειοψηφικό τμήμα της κοινωνίας μας. Σ' αυτό έχει συμβάλλει αρκούντως και η σοβαρή στάση των περισσοτέρων ΜΜΕ» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ: «Τελικά δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να αποφύγει τα σκληρά μέτρα και να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. (...) Να ελπίζουμε ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλοι φόροι που θα πλήξουν τους πολλούς και αδύναμους και όχι τους ολίγους, αυτούς, που όπως είπε ο πρωθυπουργός "πλουτίζουν σε βάρος των πολλών"; Το πρώτο σοκ δεν επιτρέπει αισιοδοξία» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ