Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλειοδοτεί για βάθεμα των ανατροπών

Απόλυτα συντονισμένες με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ οι δηλώσεις εκπροσώπων της

Κόντρα στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, κυβέρνηση - ΝΔ -ΕΕ, προωθούν μέτρα - λαιμητόμο για τα λαϊκά στρώματα, καθιστώντας επιτακτικό τον παλλαϊκό ξεσηκωμό σε ενιαίο μέτωπο
Κόντρα στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, κυβέρνηση - ΝΔ -ΕΕ, προωθούν μέτρα - λαιμητόμο για τα λαϊκά στρώματα, καθιστώντας επιτακτικό τον παλλαϊκό ξεσηκωμό σε ενιαίο μέτωπο
Επιπρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της «ανάπτυξης» της οικονομίας ζητά η ηγεσία της ΝΔ, πλειοδοτώντας στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετά, αποφαίνεται η Ρηγίλλης, και συντονίζοντας πλήρως τα βήματά της με ΕΕ και κυβέρνηση, συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία του εδάφους για την «ανάγκη» λήψης νέων μέτρων με έμφαση στις αντιδραστικές «διαρθρωτικές αλλαγές», στο όνομα της ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας.

Η «δέσμη μέτρων Σαμαρά», στην οποία παρέπεμψε χτες ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «μονόδρομο για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων», αποτελείται από μια σειρά «βαθιές τομές» με στόχο την παραπέρα μείωση τις τιμής της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Εμμένοντας με συνέπεια στο δρόμο της συναίνεσης, η ηγεσία της ΝΔ δεν περιορίζεται μόνο στη στήριξη των βαθιά αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά ασκεί πιέσεις για τα επόμενα μέτρα.

«Επιμένουμε κυρίως σε εκείνο που δεν λέγεται από τις Βρυξέλλες, αλλά το έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία: Πρόσθετα μέτρα όχι μόνο για μείωση του ελλείμματος, αλλά για "ανάσες" τόνωσης της οικονομίας», τόνισε σε χτεσινή δήλωσή του ο Π. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε με επιφυλάξεις από την Κομισιόν». Οι «επιφυλάξεις», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, αφορούν «την ανάγκη ολοκλήρωσης ενός μεταρρυθμιστικού πακέτου, την υποβολή νέας έκθεσης στα μέσα Μαρτίου και την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα μέτρα».

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ εκτιμά ότι «δεν αρκεί (σ.σ. η κυβέρνηση) μόνο να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των Βρυξελλών», αλλά «πρέπει ταυτόχρονα να πάρει και μέτρα που δεν τα εισηγείται η "επιτήρηση", αλλά τα επιβάλλει η οικονομική λογική». Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, πρέπει να είναι «αντιστάθμισης της δημοσιονομικής πίεσης, με ανάσες τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτές που επί μήνες προτείνει η ΝΔ». Οπως είναι γνωστό, τα μέτρα που έχει προτείνει στην κατεύθυνση αυτή η νέα ηγεσία της ΝΔ είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, μέσω της παραπέρα μείωσης των φορολογικών συντελεστών, μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και γενικότερα απαλλαγής από πάσης φύσεως «κρατικά βάρη».

Στο ίδιο μήκος κύματος η Ντ. Μπακογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη επίτευξης της «μέγιστης δυνατής συναίνεσης» για την αντιμετώπιση της κρίσης και στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε πλήρως με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες εντοπίζοντας ως βασική «παράλειψη» μέτρα που αφορούν «το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή για παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Την εκτίμηση ότι «θα απαιτηθούν και άλλα μέτρα» έκανε ο Γ. Αλογοσκούφης, προτρέποντας την κυβέρνηση να μη διστάσει να τα πάρει. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ τόσο της αύξησης στη φορολογία των καυσίμων όσο και της αύξησης του ΦΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ