Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Δόκανο ο «κοινωνικός διάλογος»

Κάλεσμα στην πανεργατική απεργία στις 10 του Φλεβάρη απηύθυνε στην ομιλία του το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Στον υποκριτικό χαρακτήρα του λεγόμενου «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό, στον οποίο καλεί η κυβέρνηση, εστίασε την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «ο "κοινωνικός διάλογος" είναι δοκιμασμένος, είναι παγίδα, είναι δόκανο και αυτό έχει αποδειχθεί στη ζωή. Παράδειγμα. Οι νόμοι Σιούφα το 1990 - 1992, ο νόμος Ρέππα το 2002, ο νόμος της κυρίας Πετραλιά, της ΝΔ το 2008, έκαναν πολύ σοβαρές αντιλαϊκές αλλαγές. Ανέτρεψαν πολύ σημαντικά ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Το όχημα, μέσα από το οποίο διαμορφώθηκε το έδαφος για την επιβολή αυτών των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ήταν ο στημένος "κοινωνικός διάλογος", ο "διάλογος" της σκοπιμότητας, στον οποίο πράγματι συμμετείχε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που δεν έχει καμία σχέση με τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Ηταν, είναι και έτσι θα λειτουργήσει και στην πορεία, ένας "δούρειος ίππος", ο οποίος διευκολύνει τη στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική».

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε και στο θέμα των αποθεματικών των Ταμείων σημειώνοντας ότι «οι μετοχές και τα ομόλογα έχουν λειτουργήσει πρακτικά σαν στοιχεία αυτού του χρηματιστηριακού παιχνιδιού, έχουν λειτουργήσει σαν στοιχεία του τζόγου. Μπορούσα να πω με ένα στοιχείο το εξής: Το Μάρτη του 2000, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο τότε Διοικητής του ΙΚΑ, ο κ. Νεκτάριος, δήλωσε ότι το σύνολο σχεδόν των αποθεματικών του Οργανισμού είναι στο Χρηματιστήριο και έχουν χαθεί ήδη - έλεγε τότε - 5 δισεκατομμύρια δραχμές. Συνεπώς, η λογική που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τον τζόγο είναι κατακριτέα από το σύνολο των εργαζομένων, γιατί έχει λειτουργήσει πολύ αρνητικά για τα συμφέροντά τους».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας. Προσπαθεί να εισάγει ψεύτικα, απαράδεκτα διλήμματα για να επιβάλει πολύ σοβαρές αντιδραστικές αλλαγές, ακολουθώντας την ίδια πολιτική που είχε η ΝΔ». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «η απάντηση δίνεται καθημερινά από το ΚΚΕ, από τις ταξικές δυνάμεις στους χώρους της δουλειάς, δόθηκε με την απεργία στις 17 Δεκέμβρη και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική, μαζική, μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα στις 10 του Φλεβάρη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ