Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι λύσεις που πρέπει να επιβάλουν με την πάλη τους οι εργαζόμενοι στο Ασφαλιστικό πρέπει να είναι τέτοιες που να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών και σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιβαρύνουν το κεφάλαιο και όχι τους ασφαλισμένους, επισήμαναν χθες οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης νόμου του Κόμματος, για τα αποθεματικά των Ταμείων και το ασφαλιστικό σύστημα. Παράλληλα, απαίτησαν να σταματήσει η καταλήστευση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων προς όφελος του χρηματιστηριακού τζόγου και του κεφαλαίου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, παρουσιάστηκε η εικόνα οικονομικής ανέχειας των Ταμείων, αποσπασμένη από την πολιτική που δημιουργεί το πρόβλημα και το ανάγει σε οικονομικό, προκειμένου να δικαιολογηθεί η λήψη των επερχόμενων αντιλαϊκών μέτρων. Οπως υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, τα έσοδα των Ταμείων είναι υποδεέστερα των εξόδων τους. Παράλληλα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν τη συμμετοχή του ΚΚΕ στον ψευδεπίγραφο κοινωνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό, δείχνοντας το φόβο και την έχθρα τους για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την απήχησή του.

Διαχειριστική ανικανότητα καταλόγισαν στο ΠΑΣΟΚ οι εκπρόσωποι της ΝΔ, συμφωνώντας στο ότι πρέπει να ληφθούν αντιλαϊκά μέτρα λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ταμείων. Ως μεγάλο πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων, ο εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ. εμφάνισε τους οικονομικούς μετανάστες, ενώ αυταπάτες για τις κυβερνητικές προθέσεις στα εργασιακά προσπάθησε να σκορπίσει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση του ΚΚΕ, κατά πάγια τακτική, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, με το προεδρείο της Βουλής να επικαλείται το άρθρο 73, παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δεν τίθενται σε ψηφοφορία προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης που προκαλούν δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ