Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Αρχίζει σήμερα η δίκη των ειδικών φρουρών

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής

Eurokinissi

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής
Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας αρχίζει σήμερα η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάγιο το αίτημα της μητέρας του δολοφονηθέντος να γίνει η δίκη στην Αθήνα, με το σκεπτικό της απρόσκοπτης εμφάνισης των ανήλικων μαρτύρων στο δικαστήριο για τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η δίκη είχε οριστεί για τις 15 Δεκέμβρη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη μεταφορά της στην Αμφισσα, καθώς φορείς της Εύβοιας είχαν εκφράσει φόβους για επεισόδια. Στην πόλη της Αμφισσας υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ο Β. Σαραλιώτης για απλή συνεργεία σε ανθρωποκτονία. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως ο Κορκονέας επέδειξε «ενσυνείδητη αδιαφορία» αφού ήξερε ότι «μπορεί να προκαλέσει το θάνατο με τον πυροβολισμό και στοχεύοντας προς την παρέα του άτυχου Αλέξη, επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου». Για τον άλλο ειδικό φρουρό, το κατηγορητήριο στηρίζεται στο ότι δεν απέτρεψε την ενέργεια του συναδέλφου του, συμμετέχοντας σε αντεγκλήσεις και ανταλλαγές ύβρεων, επιδεικνύοντας παράλληλα στάση ετοιμότητας και επίδειξη ισχύος.

Μετά τη δολοφονία του 15χρονου και σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν τότε στον Τύπο, οι δύο ειδικοί φρουροί που περιπολούσαν στην περιοχή διαπληκτίστηκαν με θαμώνες καταστήματος και στη συνέχεια αφήνοντας το περιπολικό, τους πλησίασαν για να τους ζητήσουν το λόγο. Ενας από τους δύο αστυνομικούς πυροβόλησε και πέτυχε το μαθητή στο στήθος. Ο Επ. Κορκονέας, στο απολογητικό του υπόμνημα, είχε δηλώσει αθώος κι έκανε λόγο για «εξοστρακισμό της σφαίρας», ενώ επικαλέστηκε «κατάσταση φόβου». Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες προσήλθαν τότε στον ανακριτή - κάποιοι μάλιστα είχαν εμφανιστεί και σε τηλεοπτικούς σταθμούς - και μιλούσαν για απευθείας βολή του ειδικού φρουρού προς το νεαρό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ