Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10578

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
Η διοικητική μεταρρύθμιση συμβάλλει στην κατεδάφιση κοινωνικών και λαϊκών δικαιωμάτων

ΣΕΛ.  15  -  17

ΜΠΛΟΚΑ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ στην πολιτική ενίσχυσης μεγαλοαγροτών και εμποροβιομηχάνων

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Καλεί τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό της φτωχής αγροτιάς γιατί η δικαίωση της πάλης της αποτελεί προϋπόθεση για φτηνά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα. Λαϊκή συσπείρωση και δράση για να αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή θύελλα

Eurokinissi

Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φτωχομεσαίοι αγρότες με μπλόκα που στήνονται σ' όλη τη χώρα. Χτες, με πολλές εκατοντάδες τρακτέρ, έστησαν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας οι Θεσσαλοί αγρότες. Από προχτές Κυριακή, μπλόκα στήνονται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα. Οι εξευτελιστικές τιμές που τους εξαναγκάζουν να πωλούν τα προϊόντα τους μεγαλέμποροι και βιομήχανοι, τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες, το τεράστιο κόστος παραγωγής είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν συνειδητά ψηφίσει και εφαρμόζουν με απαρέγκλιτη συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτή η πολιτική ωφελεί τους καπιταλιστές αγρότες και τους μεγάλους επιχειρηματίες που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή. Γι' αυτό διαχωρίζουν τους αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, προκειμένου να διώξουν ολοκληρωτικά τη φτωχή αγροτιά και να συγκεντρώσουν γη και παραγωγή σε λίγους. Κόντρα στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ η αστική Δικαιοσύνη έβαλε μπρος τις δικαστικές διώξεις σε βάρος της. Υπονομεύει τον αγώνα η άποψη ΣΥΡΙΖΑ περί «εθνικής στρατηγικής» για την αγροτιά στα πλαίσια του ευρωμονόδρομου. Σύμμαχος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, το ταξικό εργατικό κίνημα. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με ανακοίνωση τονίζει ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι άρρηκτα δεμένος με το «νήμα» των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  10   -   13

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας πρόσφερε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 7η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ.


Καμία υπακοή

Βασικό πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ο τριπλός στόχος εσόδων, δαπανών και ανάπτυξης να μην αποκλίνει από τα όρια που έχουν τεθεί, προπαγανδίζουν τα αστικά επιτελεία. Αυτός ο «τριπλός στόχος» επιδιώκεται με το κυβερνητικό «Πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης». Για το οποίο ο ΣΕΒ εκτιμά οτι «αποτελεί μία πιο ολοκληρωμένη και πιο ποιοτική, σε σύγκριση με το παρελθόν, προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και των διαρθρωτικών αναγκών της οικονομίας». Και όταν ο ΣΕΒ υπερακοντίζει, ο λαός καταλαβαίνει ότι του ετοίμασαν καρμανιόλα. Κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία, με τη συναίνεση της ΝΔ, τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς. Ανατρέπουν τις τελευταίες κατακτήσεις πρώτα από όλα στο Εργασιακό, στο Ασφαλιστικό και τους μισθούς, ενισχύουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, βάζουν βαριά φορολογία στο λαό, κόβουν «κοινωνικές δαπάνες», για να δώσουν νέα τζάμπα χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το συμφωνημένο πλαίσιο κυβέρνησης - ΕΕ, σε Γιούρογκρουπ και ΕΚΟΦΙΝ, προκειμένου να στηριχθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών. Και συζητούν πώς θα αφοπλίσουν το λαό για να μην αντιδράσει. Καμία υπακοή. Ενιαίο λαϊκό μέτωπο πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δίνουμε πρώτη αποφασιστική απάντηση με την απεργία στις 10 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 10 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  23
Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Δίκαιη λύση χωρίς το σπέρμα της διχοτόμησης

ΣΕΛ.  7
ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Θέλουν αφοπλισμό του λαού για να μην αντισταθεί

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ