Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»
Με τραγούδια και ποιήματα του αγώνα

Μια ζεστή βραδιά έζησαν χτες οι φιλοξενούμενοι αγωνιστές, με τον πολιτιστικό Σύλλογο «Η Εύγερος»

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Μια ιδιαίτερα ζεστή και όμορφη βραδιά προσέφερε χτες «Το Σπίτι του Αγωνιστή» στους φιλοξενούμενούς του, με την παρουσίαση ενός προγράμματος μουσικής και ποίησης, που επιμελήθηκε ο πολιτιστικός Σύλλογος «Η Εύγερος» από την Κεφαλονιά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του «Σπιτιού του Αγωνιστή», ο πρόεδρος Κώστας Μαραγκουδάκης, ανοίγοντας με λίγα λόγια αυτή την πολιτιστική βραδιά, σημείωσε ότι «ο πλήρης στόχος που βάζουμε είναι μια πολιτιστική εκδήλωση τη βδομάδα, με εξαίρεση τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχία του. Μας ενθαρρύνει σε αυτό η προσφορά του συλλόγου η "Εύγερος", που με την πρόθυμη αποδοχή της πρότασής μας να εγκαινιάσει αυτή την εκδήλωση, κυριολεκτικά μας έχει "σκλαβώσει"».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγής Λυκούδης, μίλησε για την τιμή την οποία αισθάνεται προσκεκλημένος «σε αυτόν τον ιερό χώρο που φιλοξενεί "διαμάντια" της Ελλάδας, λαϊκούς αγωνιστές που δε δίστασαν να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους για τη λευτεριά και την προκοπή του λαού μας». Εκ μέρους του Συλλόγου, προσέφερε στη βιβλιοθήκη του Σπιτιού του Αγωνιστή το βιβλίο «Τότε που μετρούσαν τις νύχτες τ' άστρα» της Ρίτας Τσιντίλη - Βλησμά, το οποίο αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Νίκου Καραντηνού και φιλοξενεί και άρθρα του από τον «Ριζοσπάστη».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με αγωνιστικά και παραδοσιακά τραγούδια από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ