Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση ΠΟΕΣΥ - Γιαννίτση

Τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσιογράφων συζητήθηκαν χτες, κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι στη συνάντηση μεταξύ άλλων επισήμανε την υποχρέωση εφαρμογής του νόμου για τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα στην περιφέρεια και την υποχρέωση των εργοδοτών στην τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ασφάλισης στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Περιοδικό Τύπο με επέκταση και σ' αυτούς της ΣΣΕ που ισχύει για τις εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Την άμεση ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στο διαδίκτυο με παράλληλη θέσπιση υποχρεώσεων για τους εργοδότες. Την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημοσιογράφου για τις εφημερίδες, τα περιοδικά, το διαδίκτυο, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και άλλα. Την προώθηση του θέματος εθελούσιας εξόδου από την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, σχετικά με ζητήματα που αφορούν ασφαλιστικά θέματα, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτά μπορούν να συζητηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί μετά την υποβολή στην κυβέρνηση της έκθεσης διεθνούς οίκου που έχει αναλάβει τη μελέτη του θέματος και τη διαμόρφωση των σχετικών προτάσεων. Ειδικότερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ