Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Να μπει «φρένο» στην εργοδοτική ασυδοσία

Την εργασιακή «ζούγκλα» που επικρατεί στο νησί λόγω της ασυδοσίας των εργοδοτών, που δεν ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, με υπόμνημά του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

«Εργατοϋπάλληλοι, ιδιαίτερα εποχιακά απασχολούμενοι, στερούνται βασικών οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις και την ασφαλιστική νομοθεσία», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει: «Το επίτευγμα της πολιτικής σας στο Νομό μας διαλύθηκε, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία ελέγχων και την εργοδοτική αυθαιρεσία».

Σημειώνει επίσης ότι «οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ έχουν διαλυθεί λόγω έλλειψης προσωπικού, η ανασφάλιστη εργασία, η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή βρίσκεται στο απόγειό της. Οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει επικίνδυνες για τη σωματική μας ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων. Αποτέλεσμα τα θανατηφόρα ατυχήματα από πτώσεις κι άλλους κινδύνους».

Το Εργατικό Κέντρο ζητάει την ένταση των ελέγχων και τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως και της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας με το απαιτούμενο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ