Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σήμερα η αγωνιστική κινητοποίηση

Συνεχίζουν οι αγρότες του Κιλκίς

Μήνυμα συνέχισης και έντασης της πάλης κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, θα στείλουν σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας, με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση με τρακτέρ, που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.Το αγωνιστικό ραντεβού τους έχει οριστεί στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Μέχρι την τελευταία στιγμή, κλιμάκια της ΕΟΑΣΚ πραγματοποιούσαν περιοδείες και εξορμήσεις στους Δήμους και τα χωριά του νομού καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους.

Τη σκυτάλη παίρνουν, αύριο Πέμπτη, οι αγρότες των Φαρσάλων, οι οποίοι, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν επαρχιακή αγροτική συγκέντρωση, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ενιππέα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών» τους και σε άλλες περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα, αποφασίστηκε ο συντονισμός του αγώνα τους, σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα κορυφωθεί το Γενάρη.

Στους Ευζώνους

Στο Τελωνείο Ευζώνων παρέμεναν και χθες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι για τη μη πληρωμή των επιδοτήσεων, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους, τη χαμηλή τιμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ κ.ά. Εξέφραζαν ακόμη το φόβο ότι λόγω του γεγονότος ότι στο Κιλκίς δεν έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση των δεδομένων του ΟΣΔΕ, δεν θα εισπράξουν ούτε καν την προκαταβολή του 70%, για την οποία δεσμεύτηκε το υπουργείο.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν και πάλι μετά τις 6 το απόγευμα σε αποκλεισμό του Τελωνείου, ενώ το βράδυ επρόκειτο να αποφασίσουν για την πορεία της κινητοποίησής τους.

Το απόγευμα χθες έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία έδωσε εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς να σχηματίσει δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και λειτουργίας Τελωνείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ