Με απόφασή του ο Αρειος Πάγος δικαιώνει εργαζόμενο και του επιδικάζει «ηθική βλάβη» για δυσμενή μεταχείριση που στόχευε στη μείωση της υπόληψής του. Ειδικότερα, ο Αρειος Πάγος με την απόφαση 1205/2009 υποχρεώνει τη ΔΕΗ ΑΕ να καταβάλει 3.000 ευρώ σε υπάλληλό της, για την ηθική βλάβη που του προξένησε λόγω της μετάθεσής του σε θέσεις υποδεέστερες από αυτή που είχε τοποθετηθεί κατά την πρόσληψή του και ουσιαστικά τον έβαλε στο «ψυγείο».
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι αποτελεί βλαπτική μεταβολή της σύμβασης εργασίας του μισθωτού η άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος εκ μέρους του εργοδότη κατά τρόπο που υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη και επομένως γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος αυτού.
Επίσης, η απόφαση επισημαίνει ότι κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος είναι και όταν ο εργοδότης, στα πλαίσια της οργανωτικής αναδιάρθρωσης της επιχείρησής του, τοποθετεί τον εργαζόμενο σε άλλη θέση από εκείνη που είχε τοποθετηθεί προηγουμένως, και με άλλο αντικείμενο απασχόλησης, εφόσον τα νέα αυτά καθήκοντα είναι υποδεέστερα και επιφέρουν άμεση ή έμμεση υλική ζημία ή ηθική βλάβη, καθώς και «προσβολή της προσωπικότητάς του ως προς την επαγγελματική αξία του». Η υπόθεση αφορούσε προϊστάμενο μηχανολόγο της ΔΕΗ που είχε προσληφθεί το 1986 αλλά έπεσε σε δυσμένεια, επειδή το 2002 διαμαρτυρήθηκε στους προϊσταμένους του για ανάθεση έργων σε εργολάβους κατ' αποκοπή που ζημίωναν τη ΔΕΗ.