Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απώλειες θεάτρου και μουσικής

Ηθοποιός που υπηρέτησε σεμνά, με ξεχωριστό ήθος, το θέατρο, ο Δημήτρης Αστεριάδης (1939) «έφυγε» προχτές και κηδεύεται σήμερα (3.30 μ.μ.) από το Νεκροταφείο Καλλιθέας. Αξιος ηθοποιός, μαθητής του «Θεάτρου Τέχνης», δίπλα στο δάσκαλό του Κάρολο Κουν, επί πολλά χρόνια, ο Δ. Αστεριάδης έπαιξε πάρα πολλούς ρόλους σε σημαντικά έργα: «Βαβυλωνία», «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι», «Ρινόκερος», «Ο βασιλιάς πεθαίνει», «Το παιχνίδι της σφαγής», «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές», «Ο παγοπώλης έρχεται», «Η δολοφονία του Μαρά», «Οδυσσέα γύρισε σπίτι», κ.ά. Επίσης, συνεργάστηκε με το «Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο» του Λεωνίδα Τριβιζά και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Ασχολήθηκε με την κεραμική και ξυλογλυπτική και δημιούργησε και σκηνοθετούσε ερασιτεχνική θεατρική ομάδα.

  • Ο 69χρονος τραγουδιστής Πάνος Τζανετής πέθανε στις 21/11 στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, χτυπημένος από τον καρκίνο και κηδεύτηκε την επομένη. Ο Πάνος Τζανετής τραγουδούσε από 15 ετών σε κέντρα της Χαλκίδας. Ηταν αυτοδίδακτος. Στην Αθήνα, κέρδισε γρήγορα το κοινό μέσα από κέντρα διασκέδασης και τον κινηματογράφο. «Παιδί» του Γιώργου Ζαμπέτα - μεσουράνησε μεταξύ του 1964 και 1967 - τραγούδησε μαζί με τους Γιώργο Ζαμπέτα, Μοσχολιού, Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Μανώλη Μητσιά, Μπέμπα Μπλανς κ.ά. Ερμήνευσε περισσότερα από 100 τραγούδια. Το τραγούδι που τον σημάδεψε ήταν το «Δεν έχω δρόμο να διαβώ».
  • Πέθανε (22/11) και κηδεύεται σήμερα (πρωί), στη γενέτειρά του, Δαύλεια Βοιωτίας, ο 80χρονος στιχουργός Ηρακλής Παπασιδέρης. Διακρίθηκε σε όλα τα είδη του τραγουδιού. Λαϊκό, ελαφρολαϊκό, ελαφρύ και δημοτικό. Συνεργάστηκε με δεκάδες συνθέτες (Γιώργο Μητσάκη, Θόδωρο Δερβενιώτη, Γιώργο Ζαμπέτα, Βασίλη Βασιλειάδη, Μπάμπη Μπακάλη κ.ά.) και ερμηνευτές (Στέλιο Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Πέτρο Αναγνωστάκη, Μαρινέλλα, Καίτη Γκρέυ, Πόλυ Πάνου, Γιώτα Λύδια, Βίκυ Μοσχολιού κ.ά.), ενώ σημαντικά δημοτικά τραγούδια του έγιναν επιτυχίες, τραγουδισμένα από τους Σοφία Κολλητήρη, Γιάννη Κωνσταντίνου, Φιλιώ Πυργάκη κ.ά.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org