Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΗΣΗΣ ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ
Να δυναμώσει η πάλη για τα εργατικά συμφέροντα

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του μέλους της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ στο συνέδριο

«Αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα, είναι να δυναμώσει το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει για κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση».

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ζήσης Λυμπερίδης, γραμματέας της ΕΠ της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας χτες τις εργασίες του 30ού Συνεδρίου του ΕΚΘ. Απαντώντας στις αυταπάτες που καλλιεργούνται πως με την αλλαγή της κυβέρνησης τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τόνισε: «Στο επόμενο διάστημα - και μάλιστα πολύ γρήγορα - θα καταρρεύσουν όλες αυτές οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις, καθώς θα αποδειχτεί ότι η έξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και το πέρασμα σε φάση ανάκαμψης δεν μπορεί να γίνει "αναίμακτα". Οι εργαζόμενοι θα ματώσουν αν δεν ορθώσουν ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης».

Ενώ σχολιάζοντας τον αντικομμουνισμό του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο Ζ. Λυμπερίδης υπογράμμισε: «Οι γνωστές αντιΚΚΕ κορόνες από τον κ. Παναγόπουλο δεν μας εκπλήσσουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά και πρέπει να το ξέρουν και οι εργαζόμενοι ότι η τακτική του αντικομμουνισμού δεν προμηνύει κάτι καλό για τον εργαζόμενο λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι η ένταση του αντικομμουνισμού πάει χέρι χέρι με το χτύπημα και την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ