Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Επίδομα καθαρής κοροϊδίας

Καθαρή κοροϊδία χαρακτηρίζουν την εξαγγελία της κυβέρνησης για επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που για τους συνταξιούχους είναι 300 ευρώ, και μάλιστα σε δυο δόσεις, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ.

Οπως σημειώνουν, πρόκειται ουσιαστικά για ενίσχυση 82 λεπτών του ευρώ τη μέρα, «ούτε φιλοδώρημα». Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για το διαχωρισμό των συνταξιούχων σε αυτούς που παίρνουν το ΕΚΑΣ και σε αυτούς που δεν το παίρνουν και τονίζουν ότι η «σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη της ΝΔ θεωρούν ότι αυτός που παίρνει πάνω από 554 ευρώ σύνταξη και δεν παίρνει το ΕΚΑΣ είναι πλούσιος. Με αυτή την πολιτική γίνεται συμπίεση των συντάξεων προς τα κάτω». Καταγγέλλουν επίσης την απόφαση της κυβέρνησης να μη χορηγήσει επίδομα θέρμανσης.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις απαιτούν «κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, ανάλογη αναπροσαρμογή των μεγαλύτερων συντάξεων και πραγματικές αυξήσεις. Επίδομα θέρμανσης 600 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ