Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ... ζουμί της συμφωνίας

«Είναι ιστορικό χρέος του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και όλων μας, να αρθούμε έστω και για λίγο πάνω από τα προσωπικά μας συμφέροντα και να συνεισφέρουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την εκτόνωση της παρούσας κρίσης», αναφέρει σε δήλωσή του, σχολιάζοντας την κυβερνητική κοροϊδία περί έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση του δήθεν επιδόματος έκτακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης.

Ο κύριος πρόεδρος, του επιμελητηρίου που προεκλογικά δημοσιοποίησε ολόκληρη χάρτα αντιλαϊκών αξιώσεων, απαιτώντας διαρθρωτικές αλλαγές και ριζικές μεταρρυθμίσεις με την επιβολή πολιτικής λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων για τουλάχιστον μια δεκαετία, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις μιλάει για «μονόδρομο» που τον εντοπίζει στη «συνεισφορά εκείνων που μπορούν και στήριξη των ασθενέστερων τάξεων του πληθυσμού».

Το ...ζουμί της υπόθεσης, όμως, βρίσκεται στο «διά ταύτα» της σχετικής δήλωσης, αφού μετά τις κορόνες περί του «ιστορικού χρέους», ο Γραμματίδης ξεκαθαρίζει: «Εχουμε, όμως, παράλληλα και την αξίωση από τη νέα κυβέρνηση να κάνει καλή χρήση αυτής της συμπαράστασης και κύρια να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε όλες εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε κατ' επανάληψη υποδείξει και στις οποίες επιμένουν και οι κοινοτικοί μας εταίροι...».

Ετσι, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία περί του χαρακτήρα της ...κοινωνικής ευαισθησίας του κεφαλαίου και για το πού το πάει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ