Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Β' Εκπαίδευσης Πειραιά διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά. Απαιτούν την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, το σταμάτημα του καθεστώτος του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή, την άμεση καταβολή των απλήρωτων δεδουλευμένων σε εκπαιδευτικούς ωρομισθίους και το σταμάτημα κάθε προσπάθειας εισόδου ιδιωτών στο πρόγραμμα και στη λειτουργία του σχολείου.

Για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία του Πειραιά έχουν καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου. Από τα σχολεία του Πειραιά, όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, λείπουν 18 φιλόλογοι, 8 μαθηματικοί, 13 φυσικοί, 5 χημικοί, 7 καθηγητές αγγλικών, 6 θεολόγοι, 2 καθηγητές γερμανικών, 2 οικονομολόγοι, 1 κοινωνιολόγος, 2 γιατροί, 4 καθηγητές οικιακής οικονομίας, 3 πολιτικοί μηχανικοί ΑΣΕΤΕΜ, 15 μηχανολόγοι ΑΣΕΤΕΜ, 8 ηλεκτρολόγοι ΑΣΕΤΕΜ, 2 ηλεκτρονικοί ΑΣΕΤΕΜ, 1 καθηγητής πτυχιούχος γραφικών τεχνών, 1 αισθητικής, 1 νοσηλευτικής, 3 οχημάτων, 2 ναυτικών μαθημάτων, 2 βρεφονηπιοκόμοι, ένας ηλεκτροτεχνίτης και ένας μηχανοτεχνίτης ΔΕ. Oι δύο βουλευτές ερωτούν την υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει για την άμεση πλήρωση όλων των κενών σε διδακτικό προσωπικό με δασκάλους και καθηγητές μόνιμους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κι ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση στα σχολεία, την ίδια ώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ακούμε τις εξαγγελίες της νέας υπουργού για εφαρμογή της αποκέντρωσης και της αξιολόγησης, δηλαδή της ίδιας πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου.

Αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται, επισημαίνει το ΠΑΜΕ, είναι ανάγκη να αντιπαλευτεί από το λαϊκό κίνημα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ προσφέρουν απλόχερη στήριξη στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Από κοντά και η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Πειραιά, που αδρανεί, τη στιγμή που τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής τα βλέπουμε καθημερινά, όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και στην καθημερινή ζωή.

Στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, καταλήγει η ανακοίνωση, απαντάμε με έναν τρόπο: Την ενίσχυση του ταξικού κινήματος, την ανάπτυξη των αγώνων μας, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ