Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνιστική δράση και προετοιμασία της πανελλαδικής συνάντησης

Συνεχίζουν τη δράση τους οι Επιτροπές Αγώνα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ προετοιμάζεται η πανελλαδική συνάντηση για την ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, στις 6 Νοέμβρη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Χωρίς να σταματούν την αγωνιστική τους δραστηριότητα, οι Επιτροπές Αγώνα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας προετοιμάζουν την πανελλαδική συνάντηση για την ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, που θα γίνει την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Το κάλεσμα για την πανελλαδική συνάντηση υπογράφουν, πλέον, 77 Επιτροπές Αγώνα και 11 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

Πιο συγκεκριμένα υπογράφουν Επιτροπές Αγώνα απ' τις παρακάτω σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων:

Αθήνα: ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Νομική, Πολιτικό, Οικονομικό, Ιατρική, Νοσηλευτική, ΦΠΨ, Φιλολογικό, Θεολογία, Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Φαρμακευτικό, Η/Υ, Γεωλογικό, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφοι, Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι, Παιδαγωγικά, Πάντειος, ΕΜΜΕ, Τουρκικών Σπουδών. Θεσσαλονίκη: Ιατρική, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Χημικό, Φυσικό, Μαθηματικό, Γεωλογικό, Δάσκαλοι, Νομική, Μουσικών Επιστημών, Χημικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι, ΜΜΕ, ΔΕΟΣ, Αρχιτέκτονες, Γεωπονίας. Πάτρα: Χημικό, Ιατρική, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ. Επίσης οι Επιτροπές Αγώνα: ΦΠΨ Ιωαννίνων, Νομική και ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Πολυτεχνείο Ξάνθης, Ιατρική Λάρισας, Αρχιτεκτονικής και Ειδικής Αγωγής Βόλου, Γεωγραφίας, Κοινωνιολογίας, ΠΤΕ, Περιβάλλοντος, Επιστημών Θάλασσας Μυτιλήνης.

Από τα ΤΕΙ υπογράφουν οι Επιτροπές Αγώνα στις παρακάτω σχολές:

ΑΣΠΑΙΤΕ και ΣΕΥΠ Αθήνας, ΣΔΟ και ΣΤΕΦ Πειραιά, ΣΤΕΦ, ΣΤΕΓ και ΣΕΥΠ Θεσσαλονίκης, ΣΤΕΦ Πάτρας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ Χαλκίδας, ΣΤΕΦ Κοζάνης, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ Σερρών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και ΔΔΕ Λάρισας.

Εκτός απ' τις παραπάνω Επιτροπές Αγώνα, απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική συνάντηση έλαβαν και οι παρακάτω σύλλογοι με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης: Φυσικό και ΣΕΜΦΕ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Δάσκαλοι Πάτρας, ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Εστία Ξάνθης. Με απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι σύλλογοι Εικαστικού Θεσσαλονίκης, Εστιών Δουρούτης Ιωαννίνων, Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Οι Επιτροπές Αγώνα συνεδριάζουν συζητώντας και αποφασίζοντας κινητοποιήσεις, ενώ εκλέγονται και Εκτελεστικές Γραμματείες, αλλά και αντιπρόσωποι για την πανελλαδική συνάντηση, στις 6 Νοέμβρη. Λίγες μέρες πριν συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα Παντείου, όπου έγινε πλούσια συζήτηση, ενώ αναδείχθηκαν ιδιαίτερα οι δυσκολίες των επαρχιωτών φοιτητών λόγω της έλλειψης φοιτητικής εστίας. Ξεχώρισε, επίσης, το ζήτημα των εργαζόμενων φοιτητών που ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός τους, ενώ σημειώθηκε και η ανάγκη συμπόρευσης με τα ταξικά σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα των εργαζομένων.

Δε σταματούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Οι Επιτροπές Αγώνα του Πανεπιστημίου Πάτρας προχώρησαν, χτες, σε κινητοποίηση στον πρύτανη, διεκδικώντας δωρεάν ποιοτική μετακίνηση για όλους. Οπως σημειώνουν οι Επιτροπές Αγώνα, «η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς κάθε φοιτητής αναγκάζεται καθημερινά να πληρώνει 2 ευρώ για τη μεταφορά του από και προς το Πανεπιστήμιο και συνολικά το μήνα πάνω από 40 ευρώ, χρήματα που πηγαίνουν ζεστά στις τσέπες της ιδιωτικής εταιρείας του ΚΤΕΛ».

Η αντιπροσωπεία των φοιτητών απαίτησε δωρεάν μετακίνηση για όλους, αλλά οι πρυτανικές αρχές «δε θέλησαν να δεσμευτούν για δωρεάν μετακίνηση και "κρύφτηκαν" πίσω από το νόμο, που έχει ψηφιστεί από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και υποχρεώνει τους φοιτητές να πληρώνουν για τη μετακίνησή τους». Οι Επιτροπές Αγώνα επισήμαναν ακόμα τις ευθύνες της Νομαρχίας Αχαΐας για τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που όπως σημειώνουν τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει στο 50%.

Σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι οι Επιτροπές Αγώνα θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, ενώ αύριο θα συνεχίσουν με κινητοποίηση - αποκλεισμό του δήμου και της νομαρχίας, στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ