Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»: Τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία και την επαρκή χρηματοδότηση του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» στην Πεντέλη, απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι με παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Αθηνών και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Η αντινομάρχης Κοινωνικής πολιτικής Λιλίκα Βασιλάκου δήλωσε έκπληξη για το ότι παραμένουν απλήρωτοι, αναγνωρίζοντας ότι η νομαρχία δεν έχει δώσει στο Εργαστήρι ούτε όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2009. Η υπεύθυνη της διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας για τα ΑμΕΑ είπε στους εργαζόμενους ότι τα ταμεία είναι άδεια και ότι δεν υπάρχουν χρήματα για έκτακτες επιχορηγήσεις, όχι μόνο για το «Μαργαρίτα», αλλά και για άλλα ιδρύματα που βρίσκονται και αυτά σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΝΤΥΝΑΝ»: Την παραμικρή αύξηση δεν έχουν πάρει εδώ κι ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν» και τον «Ερυθρό Σταυρό», όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

«ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»: Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά αύριο Κυριακή 1 Νοέμβρη, 6.30 π.μ. - 10.30 π.μ., οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Μαρίνα», για την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους που απολύθηκε επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της. Το σωματείο τονίζει ότι η εργαζόμενη απολύθηκε μετά τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις για την παραβίαση της κλαδικής ΣΣΕ, την αναγκαστική απασχόληση εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα, την καθυστέρηση καταβολής των μισθών και τη μη καταβολή επιδομάτων.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το ΕΚΘ και την Ομοσπονδία, πραγματοποιεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα 2 μέχρι την Τετάρτη 4 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου (4ος όροφος, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Στην επαναπρόσληψη του Γιάννη Νιέρρη και την καταβολή των δεδουλευμένων που χρωστούσε η εργοδοσία οδήγησε η παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στην κατασκευαστική εταιρεία «Μποτονάκης». Θυμίζουμε ότι ο εργαζόμενος, που δούλευε ως χειριστής, απολύθηκε όταν αρνήθηκε να κάνει περισσότερες υπερωρίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ