Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Εκλογές σήμερα και αύριο

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο
Εκλογές γίνονται σήμερα και αύριο στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι είναι 8 μήνες απλήρωτοι, ενώ το υπουργείο Υγείας με τη διοίκηση αναζητούν επιχειρηματικό όμιλο να αναλάβει τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) καλεί τους εργαζόμενους και με την ψήφο τους να αντισταθούν, να μην πιστέψουν «ότι η αλλαγή στη διοίκηση - manager θα φέρει λύση, γιατί καμία νέα διοίκηση δεν θα συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική, αντίθετα θα εφαρμόσει όλα τα βάρβαρα μέτρα». Επίσης, σημειώνει: «Το "Ντυνάν" έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση, όχι γιατί ο υπουργός και η κυβέρνηση αδιαφορούν ή υπάρχει "κακοδιαχείριση", αλλά γιατί εφαρμόζεται από τις διοικήσεις η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Πολιτική που ενισχύει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους».

Το παραμύθι πως οι εργαζόμενοι θα «φάνε με χρυσά κουτάλια» αν βρεθεί «τίμιος και σοβαρός» επενδυτής για το νοσοκομείο, διαδίδουν οι συνδικαλιστές της παράταξης Ανένταχτη Εργατική Κίνηση (ΑΕΚ), που έχει τη διοίκηση του σωματείου. Κρύβουν πως σε όλο τον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μήνες και χρόνια, έχουν μειωθεί οι μισθοί, έχουν καταργηθεί όλα τα επιδόματα, ειδικά ωράρια και άδειες και μάλιστα με τη «σφραγίδα» του καθαιρεμένου προεδρείου (σ.σ. δυο συνδικαλιστές της ΑΕΚ συμμετείχαν σε αυτό) της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Οι ίδιοι συνδικαλιστές τάσσονται υπέρ των υψηλών νοσηλίων για τους ασθενείς, για να έχει έσοδα το νοσοκομείο, λες και αυτά θα πηγαίνουν στην τσέπη των εργαζομένων.

Απέναντι στην εργοδοτική και κυβερνητική λογική, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να αναπτυχθούν αγώνες για:

  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καμία μείωση μισθών.
  • Καμιά απόλυση - μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Να περάσει το «Ντυνάν» στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική - «φιλανθρωπική» δράση στην Υγεία και στο νοσοκομείο και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.
Συνεχίζονται οι εκλογές στο κλαδικό

Στο μεταξύ, συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη οι εκλογές στο σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών - Γηροκομείων - Εργαστηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων Αθήνας. Οι εκλογές διεξάγονται: Τετάρτη 12 - 8 μ.μ. και Πέμπτη 12 - 4 μ.μ. Οι εργαζόμενοι να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο ασθενείας ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ