Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκλητική ρύθμιση για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη δίνεται στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», με τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και ψηφίστηκε χτες από Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «η προτεινόμενη διάταξη εισάγεται για την διευκόλυνση του κοινωφελούς ιδρύματος στην καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων» και ότι «επιπροσθέτως εξυπηρετείται και η ομαλή εξέλιξη του σχεδίου εξυγίανσης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε την τροπολογία «σκανδαλώδη» και σημείωσε: «Είναι η 5η ή 6η φορά που έρχεται μια τέτοια τροπολογία και μάλιστα σε μια περίοδο όπου το "Ερρίκος Ντυνάν" πέρασε κάτω από τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία ανήκει η ΜΑΡΦΙΝ και κατ' επέκταση η ιδιωτική επιχείρηση στον τομέα της Υγείας "ΥΓΕΙΑ". Από αυτή την άποψη βρίσκεται σε μια διαδικασία ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης. Αλλά και σε διαδικασία μη ιδιωτικοποίησης να ήταν, το "Ερρίκος Ντυνάν" πάλι παραμένει ένα τεράστιο ζήτημα. Ποιο είναι αυτό το ζήτημα; Οτι δεν διασφαλίζεται ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, που είναι από 6 ως 8 και για κάποιους 11 μήνες. Ούτε βεβαίως εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πληρωμή των μισθών κάθε μήνα.

Εμείς λέμε πολύ καθαρά ότι ο εργοδότης πρέπει να πληρώσει άμεσα τις ασφαλιστικές εισφορές, το νοσοκομείο να περάσει στο δημόσιο 100% και να λειτουργήσει με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να στελεχωθεί με προσωπικό μόνιμο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να παρέχει εντελώς δωρεάν όλες τις υπηρεσίες σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε μία διαδικασία απαξίωσης του νοσοκομείου για να μπορέσει να ιδιωτικοποιηθεί πιο άμεσα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ