Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Βάζουν χέρι» στο επίδομα σπουδών του ΚΕΣΕΝ

«Χέρι» στο επίδομα των σπουδών των ναυτεργατών που φοιτούν στο Κέντρο Επανεκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) βάζει η κυβέρνηση, ενώ μειώνει παραπέρα και το ήδη περιορισμένο όριο των απουσιών. Με Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη, προβλέπεται ότι: «Σπουδαστής που κατά τη διάρκεια φοίτησης απουσίασε περισσότερο του 10% των συνολικών ωρών διδασκαλίας του κύκλου που φοιτά, δεν δικαιούται επιδότησης. Το ποσοστό αυτό μπορεί να ανέλθει σε 20% σε περίπτωση αποδεδειγμένης νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο».

Επίσης, «σπουδαστής που κατά τη διάρκεια φοίτησης ή επαναφοίτησης απουσίασε περισσότερο από το 15% των ωρών διδασκαλίας που προβλέπονται για κάθε μάθημα, δεν έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος αυτού και υποχρεούται να παρακολουθήσει και πάλι τη διδασκαλία του». Η πρώτη απόπειρα να έρθει η αυτή η Υπουργική Απόφαση εκδηλώθηκε τον περασμένο Μάη, με στόχο να τιμωρηθούν με στέρηση του επιδόματος οι ναυτεργάτες και συγκεκριμένα οι μηχανικοί, που με απόφαση του συντονιστικού τους συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατικών σωματείων. Η αντίδραση των ναυτεργατών ήταν άμεση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επανέρχεται και παίρνει τα μέτρα της για τους νέους κύκλους που αρχίζουν το Σεπτέμβρη. Σχετικά με το όριο των απουσιών, αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν το όριο του 20% των ωρών διδασκαλίας. Σε ό,τι αφορά το επίδομα, που πάει να στερήσει από τους σπουδαστές η κυβέρνηση, ανέρχεται σε λιγότερο από 300 ευρώ το μήνα. Για την ακρίβεια, το επίδομα αφορά ολόκληρο τον κύκλο μαθημάτων και ανέρχεται συνολικά στα 600 ευρώ. Η διάρκεια του κύκλου είναι από 2 ως 3 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ