Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Νέες δίκες σε βάρος αγωνιστών αγροτών

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει τα αγροτοδικεία που από κοινού έστησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στιγμιότυπο από το χτύπημα των αγροτών από τις δυνάμεις καταστολής στο Αίγιο το 2004

ICON

Στιγμιότυπο από το χτύπημα των αγροτών από τις δυνάμεις καταστολής στο Αίγιο το 2004
Σε νέες δίκες σέρνονται συνολικά 30 αγωνιστές αγρότες στην Αχαΐα, μεταξύ αυτών και στελέχη του ΚΚΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα, γιατί πρωτοστάτησαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών το 2004 και το 2005. Οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής διεκδικούσαν τότε καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, καθώς και μια σειρά άλλα αιτήματα, σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις και την πολιτική της ΕΕ, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ - με αφορμή τις επικείμενες δίκες - σημειώνει σχετικά: «Τα αγροτοδικεία που έστησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται. Στις 2/11 γίνεται το Εφετείο για τους 14 αγωνιστές αγρότες από την Αιγιάλεια, μεταξύ τους και στελέχη του ΚΚΕ, που είχαν καταδικαστεί με 5 μήνες φυλάκιση στις 17/10/2007, για τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις το Γενάρη του 2004, που χτυπήθηκαν άγρια με τα ΜΑΤ από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζουμε ότι οι αγωνιστές αγρότες καταδικάστηκαν με κυβέρνηση ΝΔ, με στημένο κατηγορητήριο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στις 7/12 γίνεται ξανά δικαστήριο 16 αγωνιστών αγροτών της Ωλενίας, μεταξύ τους στελέχη του ΚΚΕ, με κατηγορητήρια που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ για την κινητοποίηση στις 29/1/2005.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αιγιάλειας και της Ωλενίας όλα αυτά τα χρόνια, συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους Αιγίου και Ωλενίας, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ και στο ξεκλήρισμά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πυρόπληκτων και για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους. Η "απάντηση" των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν άγρια καταστολή, διώξεις και καταδίκες αγωνιστών αγροτών, προβοκάτσιες και υπονόμευση.

Φοβούνται την οργάνωση και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, την ανάπτυξη των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, γι' αυτό το λόγο προσπαθούν να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους, τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΥ στο αγροτικό κίνημα και πρώτα και κύρια τους κομμουνιστές. Γι' αυτό το λόγο έστησαν τα αγροτοδικεία.

Τα εργατικά συνδικάτα, οι λαϊκοί φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους. Να σταματήσουν τώρα τα αγροτοδικεία και οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών αγροτών.

Είναι αναγκαία η αντεπίθεση, η οργάνωση της πάλης μαζί με την ΠΑΣΥ, για την ανατροπή της ΚΑΠ, για να μην περάσει η αντιλαϊκή θύελλα που φέρνoυν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ. Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκές. Καμιά αναμονή, καμιά ώρα χαμένη, για να μην πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν αρκετή πείρα. Μπορούν και πρέπει να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τους αγροτοπατέρες τους. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ και να περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, σε ενιαίο μέτωπο πάλης με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους. Ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία είναι η προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ