Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση τιμής στο Λαζαρέτο Κέρκυρας

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, το ΝΣ της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που συμμετέχει, επίσης, στην εκδήλωση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, το Παράρτημα Κέρκυρας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009, στο Λαζαρέτο, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές του ελληνικού λαού. Στην εκδήλωση τιμής στο Λαζαρέτο συμμετέχουν και τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που διοργανώνουν εκδρομή - προσκύνημα και καλούν τα μέλη και τους φίλους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες στο ΛΑΖΑΡΕΤΟ (Πούλμαν της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα αναχωρήσουν από Πλ. Κάνιγγος, την Παρασκευή 6.11.09 και ώρα 17.00 για Πάτρα. Επιβίβαση το βράδυ στο πλοίο για Κέρκυρα. Αφιξη στην Κέρκυρα το Σάββατο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Την Κυριακή 8.11 συμμετοχή στην εκδήλωση και το βράδυ επιστροφή με πλοίο στην Πάτρα και άφιξη στην Αθήνα, την Δευτέρα το πρωί, οδικώς από την Πάτρα. Τιμή συμμετοχής (εισητήρια, 2 διανυκτερεύσεις και πρωινό) 200 ευρώ. Για συμμετοχή - πληροφορίες: 210.8225.407 και 210.8831.368).

Οι 118 (καταμετρημένοι) εκτελεσμένοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που στην πλειοψηφία τους ήταν νέα παιδιά, έπεσαν στο χώρο του Λαζαρέτο κατά την περίοδο του 1947-1949, υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα όπου υπογραμμίζεται ακόμα: Η εκδήλωση αυτή δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές. Αλλά εκδήλωση μνήμης και τιμής στους αγώνες του λαού μας ενάντια σε κάθε εξάρτηση και ενάντια στους πολέμους που γεννάνε οι ιμπεριαλιστές... Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να δώσει μαζικά το «παρών» στην εκδήλωση τιμής και αγώνα. Η αναχώρηση γίνεται την Κυριακή 8/11/09, 10πμ από το νέο Λιμάνι, για το Λαζαρέτο. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ