Κυριακή 1 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΔΟΕ
Στα ύψη τα έσοδα

Κάθε λόγο να χαμογελάει έχει ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, βλέποντας τα οικονομικά βιβλία της Επιτροπής
Κάθε λόγο να χαμογελάει έχει ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, βλέποντας τα οικονομικά βιβλία της Επιτροπής
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, προσπάθησε να διαψεύσει ότι ο στόχος της επιλογής ήταν τα συμφέροντα. «Είναι ξεκάθαρο πως η ΔΟΕ δεν είχε κατά νου τα χρήματα όταν επέλεγε το Ρίο», ξεκαθάρισε ο ακριβοθώρητος Βέλγος. «Αν διαλέγαμε τα χρήματα, τότε θα είχαμε προτιμήσει το Σικάγο. Αυτό και μόνον αποδεικνύει πως δεν πήγαμε για τα χρήματα», εξήγησε περαιτέρω, αναφερόμενος και στη μεγάλη αποτυχία της αμερικανικής «πόλης»! Οπως και να εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως είτε επρόκειτο για το Σικάγο είτε για το Ρίο, που τελικά κέρδισε, για μια ακόμη φορά η απόφαση της Επιτροπής για το πού θα διοργανωθεί το μεγάλο πανηγύρι των χορηγών, όπως είναι πλέον αναμφισβήτητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν θέμα συμφερόντων.

Αλλωστε και ο ίδιος ο Ρογκ, που κατά τη διάρκεια των διεργασιών για τη διοργανώτρια πόλη επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της ΔΟΕ, παραδέχθηκε την κατακόρυφη αύξηση των εσόδων της Επιτροπής τα τελευταία χρόνια. Οπως έκανε γνωστό, όταν το 2001 ανέλαβε τα ηνία της Ολυμπιακής Επιτροπής βρήκε μόλις 71.321.880 ευρώ. Πλέον οι ...οικονομίες της ΔΟΕ ανέρχονται σε 309.061.480 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραδόθηκαν από το λογιστήριο της Επιτροπής μέσα από σχετική έκθεση στον Βέλγο πρόεδρο. Τα έσοδα της ΔΟΕ αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με χορηγούς και τηλεοπτικά δίκτυα για την περίοδο 2014-16. Μέχρι το 2012 τα έσοδά της από το μάρκετινγκ θα φτάσουν στα 600.000.000 ευρώ!

Τέλος, ο Ρογκ ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα δική του και των συνεργατών του είναι η εξασφάλιση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα συνεχίσουν να προβάλλονται από «ανοιχτά» τηλεοπτικά δίκτυα, παρά το γεγονός ότι τα συνδρομητικά ή τα καλωδιακά προσφέρουν σαφώς περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, η ΔΟΕ δε φαίνεται να χάνει και από αυτό, αφού ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια στροφή και σε άλλα μέσα. Γι' αυτό άλλωστε συνιστά ειδική επιτροπή 66 ατόμων, με στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση της τεχνολογίας. Τα κινητά τηλέφωνα και το Ιντερνετ είναι οι τομείς στους οποίους η ΔΟΕ εντοπίζει νέες ευκαιρίες για κέρδη, αφού ο Ζακ Ρογκ παραδέχεται «δε βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο που θέλουμε». Σκοπός της βέβαια είναι να ανοίξει η αγορά αφού στόχος της Επιτροπής είναι να πουλήσει πληροφόρηση και εικόνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πέραν των τηλεοπτικών δεκτών και στους 1,6 δισεκατομμύρια κόσμου που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σήμερα, αλλά και σε 4 δισεκατομμύρια κατόχους κινητών τηλεφώνων.


ΚΕΙΜΕΝΑ:Μπάμπης ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org