Κυριακή 1 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά ανταπόκριση για το Μνημείο της Φλώρινας

Πληθαίνουν οι προσφορές για τη διαμόρφωση του χώρου που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και άλλων λαϊκών αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ και στην έκκληση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, για τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση του Μνημείου για τους νεκρούς μαχητές και τις μαχήτριες στη Μάχη της Φλώρινας.

Για την ενημέρωση σχετικά με την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιεί πλατιά συγκέντρωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, Φίλων και Απογόνων της Αντίστασης, επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων, αφιερωμένη στα 60 χρόνια της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ και της πολιτικής προσφυγιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου), την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα.

Ηδη, διακινείται πλατιά το κουπόνι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στους αγωνιστές, μέσω των παραρτημάτων της σ' όλη την Ελλάδα, ενώ συνεχίζονται και οι προσφορές:

-- Οι αδελφές Ελένη και Ειρήνη Παπαγεωργίου, στη μνήμη του αδελφού τους ΔΙΓΕΝΗ (ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΜΠΑΛΙΑΤΣΟΥ), αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, από τη Θήβα Βοιωτίας, προσφέρουν 20.000 ευρώ, στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

-- Ο σ. Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει στη ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.

-- Ο αγωνιστής Κώστας Λέκκας, από τη Ν. Υόρκη, προσφέρει 1.000 δολάρια.

-- Ο αγωνιστής Κώστας Πεντεδέκας προσφέρει 500 ευρώ.

-- Ο αντιστασιακός (επισμήναρχος Μ. Ανατολής) Παναγιώτης Μακρής, επίτ. δήμαρχος Καισαριανής, 2η δόση, προσφέρει 200 ευρώ.

-- Ο Τάκης και η Ευγενία Ψημμένου 200 ευρώ.

-- Ο αντιστασιακός Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, συνδικαλιστής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, 300 ευρώ.

-- Η Κάλλη Τερζοπούλου προσφέρει 300 ευρώ μέσω ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, στη μνήμη των αγαπημένων της αδελφών ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΝΙΚΑ - ΤΑΣΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ.

-- Οι αντιστασιακοί Νίκος και Βάσω Κυρίτση προσφέρουν 100 ευρώ.

-- Η Ελένη Παΐσιου 25 ευρώ.

-- Ο Ευρυπίδης Σερετίδης, α' δόση, 100 ευρώ.

-- Η Ντίνα Αναγνωστοπούλου, 100 ευρώ.

-- Ο Βασίλης Κωνσταντούλας, μαχητής του ΔΣΕ, δεκαπεντάχρονος τότε, από την Αστρίτσα Καρδίτσας, προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org