Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πολιτιστικός» επεκτατισμός της ΕΕ

Σε μια ...«Πράσινη Βίβλο» για το «ξεμπλοκάρισμα» των «δυνατοτήτων» των «πολιτιστικών και άλλων δημιουργικών βιομηχανιών» προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της χρησιμοποίησης του πολιτιστικού τομέα ως «εργαλείου» για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ευρω-ενωσιακών μονοπωλίων στην Ανατολική Ευρώπη και στις λεγόμενες χώρες «ΑΚΕ» (Αφρική, Καραϊβική, Ειρηνικός).

Στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε και σχετικό «πολιτιστικό φόρουμ» με τη συμμετοχή εκατοντάδων εμπειρογνωμόνων του πολιτιστικού τομέα, οι οποίοι κλήθηκαν να κάνουν μια «απογραφή» για την πρόοδο των στόχων της «ευρωπαϊκής ημερήσιας διάταξης για τον πολιτισμό», που προωθήθηκε το Μάη του 2007. Από το «φόρουμ» αυτό προκύπτει καταρχήν ότι η ΕΕ δε φείδεται χρημάτων για την ενίσχυση των μηχανισμών του πολιτιστικού ιμπεριαλισμού. Στον τομέα των «εξωτερικών σχέσεων» της ΕΕ, τα πρόσφατα σχετικά στοιχεία αναφέρουν ότι η ΕΕ έχει ήδη «διαθέσιμα» 22 εκ. ευρώ για το «πολιτιστικό» πρόγραμμα στο πλαίσιο της «Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης» (σ.σ. που αφορά στις χώρες της Α. Ευρώπης) και ακόμη 30 εκ. ευρώ στο «ταμείο» για την «πολιτιστική» συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και των χωρών - ΑΚΕ.

Με αφορμή το «φόρουμ», η ΕΕ επαναβεβαιώνει τη «ζωτική σημασία» του ρόλου του πολιτισμού στις «εξωτερικές σχέσεις» της, δηλαδή, στην πραγματικότητα, στη δημιουργία των «κατάλληλων» προϋποθέσεων για την κυριαρχία της «πολιτιστικής» βιομηχανίας της, από τις αγορές της Α. Ευρώπης ...μέχρι την Καραϊβική!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ