Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Να γίνει υπόθεση όλου του λαού»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο για τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος τόνιζε:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική παρέμβαση και τις απειλές που εκτοξεύουν σύσσωμοι οι φορείς των μεγαλοεπιχειρηματιών κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Πειραιά. Η ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του ΣΕΜΠΟ δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο των εργαζόμενων στο λιμάνι. Οι αρνητικές συνέπειες από την παράδοση των λιμανιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο αφορούν όλο το λαό. Η στάση της νέας κυβέρνησης να τηρεί σιγήν ιχθύος μέχρι στιγμής, εκφράζει την τοποθέτησή της υπέρ της ιδιωτικοποίησης, γεγονός που το ΚΚΕ κατήγγειλε και στο παρελθόν.

Το ΚΚΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε αγωνιστική δράση που έχει στόχο να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση και η απελευθέρωση της αγοράς λιμενικών υπηρεσιών. Καμία αναθεώρηση, καμία επαναδιαπραγμάτευση, αλλά πλήρης κατάργηση της σύμβασης με την COSCO, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ιδιωτικοποιούν τα λιμάνια.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσια λιμάνια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ