Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στις 23 Οκτώβρη το Πανσπουδαστικό Συνέδριο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Από 23 έως 25 Οκτώβρη αναμένεται να γίνει το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σήμερα (σ.σ. χθες) 12/10/09, με πρωτοβουλία της ΚΝΕ και της παράταξης που στηρίζει στα πανεπιστήμια, της Πανσπουδαστικής ΚΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - Δίκτυο και ΕΑΑΚ για τη διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. Η συνάντηση κατέληξε στην πραγματοποίηση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου για την εκλογή της ΕΦΕΕ στις 23-25/10 και στη σύσταση τεχνικής Γραμματείας για τη διεξαγωγή του στις 16/10. Διαφώνησε η παράταξη των ΕΑΑΚ με τη γνωστή θέση της ενάντια σε κάθε οργάνωση του φοιτητικού κινήματος.

Τώρα είναι η ώρα για ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος απέναντι στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται. Καλούμε όλους τους φοιτητές να μην περιοριστούν, ούτε να περιμένουν την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος από τις δυνάμεις εκείνες που το διέλυσαν και το κρατούν διαλυμένο εδώ και 20 χρόνια.

Πραγματική ανασύνταξη του φοιτητικού σπουδαστικού κινήματος χωρίς αλλαγή των συσχετισμών δεν μπορεί να γίνει. Ενισχύεται η αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός διακριτού αγωνιστικού μετώπου φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, φοιτητών - συνδικαλιστών σε διοικητικά συμβούλια και επιτροπές ετών και εξαμήνων, αγωνιστές φοιτητές.

Η ανασύνταξη πρέπει πρώτα να γίνει στον προσανατολισμό του αγώνα, στο περιεχόμενό του ενάντια στα μονοπώλια και τις επιχειρήσεις, στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, για Παιδεία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών, για τα σύγχρονα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Η ΚΝΕ, ήδη, πραγματοποιεί την ίδια προσπάθεια και για την ΕΣΕΕ. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, την παρακολούθησή του από το λαό και την κοινωνία, για τον προσανατολισμό του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος σε αυτή την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ