Δευτέρα 5 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αξιοποιηθεί η μάχη του ιρλανδικού λαού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το δημοψήφισμα

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ιρλανδικού δημοψηφίσματος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με το "έτσι θέλω" έπρεπε να βγει το ναι! Ωστόσο, παρά τους ωμούς εκβιασμούς, τον οργανωμένο αποπροσανατολισμό, τα τρομοκρατικά διλήμματα κι έναν καλοπληρωμένο μηχανισμό προπαγάνδας, που επιστράτευσε για δεύτερη φορά η ΕΕ, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία δείχνει πως δεν κατάφεραν να κρύψουν ότι ο αντιλαϊκός "ευρωμονόδρομος" των μονοπωλίων συναντά σοβαρές αντιστάσεις.

Το 33% που συγκέντρωσε σε αυτές τις συνθήκες το "Οχι" αποτελεί σημαντική δύναμη αντίστασης, που εκφράζει μια γενικότερη λαϊκή δυσφορία κατά της ΕΕ, η οποία δυναμώνει σ' όλες τις χώρες - μέλη της.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι υποστηριχτές της αντιδραστικής ευρωσυνθήκης την πέρασαν από τα κοινοβούλια στις 24 από τις 27 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και δεν τόλμησαν να τη θέσουν σε δημοψήφισμα, ενώ εκεί όπου οι αστικές τάξεις εξαναγκάστηκαν σε δημοψήφισμα "είδαν και έπαθαν" για να την επικυρώσουν.

Η αμφισβήτηση και η δυσαρέσκεια σε βάρος της ΕΕ, που συνεχώς δυναμώνει μέσα στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα, είναι ανάγκη να εκφράσει μια συνολική εναλλακτική πολιτική πρόταση, με όρους σύγκρουσης και ρήξης με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προβάλλοντας έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Οι Ελληνες εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν στη δράση τους και τη μάχη που έδωσε ο ιρλανδικός λαός, δυναμώνοντας μαζί με τους κομμουνιστές την εργατική λαϊκή πάλη ενάντια στην προώθηση των αντεργατικών τερατουργημάτων σαν την ευρωσυνθήκη, που στηρίζουν οι δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ