Δευτέρα 5 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

ΡΩΜΗ.--

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στη Σικελία μπορεί να ξεπεράσει τους 50, προειδοποίησε χτες ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης των περίπου 40 αγνοουμένων, ενώ μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 22, οι δε τραυματίες τους 80.

Ο Μπερλουσκόνι επισκέφθηκε τις περιοχές της Μεσσήνης που έχουν βυθιστεί κάτω από τόνους λάσπης και εξήγγειλε νέες υποσχέσεις περί οικοδόμησης σπιτιών (με σεντόνια, λουλούδια και τρόφιμα διάρκειας μιας βδομάδας !!!) για τους πληγέντες. Η κοροϊδία του προχώρησε ακόμα περισσότερο, καθώς υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα προβεί στα παραπάνω, όπως έκανε και με τους πληγέντες του σεισμού της 6ης Απρίλη στην Λ' Ακουιλα...

Πάντως, εκτός από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 που συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή καταστροφή, δεδομένης και της απουσίας αντιδιαβρωτικών μέτρων από την κυβέρνηση, είναι κοινό μυστικό πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, καθώς και παράνομη δόμηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ