Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Αποσιώπηση και παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ

Επιστολή προς τη Διεθνή Αμνηστία απέστειλε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Επιστολή προς τη Διεθνή Αμνηστία απέστειλε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενο για την παραποίηση των θέσεων του Κόμματος που επιχειρείται σε προχτεσινή Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας παρουσιάζει μια σύνοψη των απαντήσεων κομμάτων σε ερωτηματολόγιο που τους απέστειλε και αφορούσε ζητήματα σοβαρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ζητήματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, σωματεμπορίας κλπ. Οι απαντήσεις των κομμάτων παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας. Ωστόσο, στην Ανακοίνωση Τύπου που απέστειλε η Διεθνής Αμνηστία συνοψίζοντας τις απαντήσεις των κομμάτων, παρουσιάζονται απομονωμένες φράσεις από τις απαντήσεις του ΚΚΕ, αποστεωμένες από το πολιτικό τους υπόβαθρο και αποσπασμένες από την πλήρη απάντηση, προκαλώντας παραποίηση των θέσεών του Κόμματος.

Η επιστολή του ΚΚΕ

Η επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος προς τη Διεθνή Αμνηστία έχει ως εξής:

«Σε Ανακοίνωση Τύπου, όπου συνοψίζετε τις απαντήσεις των κομμάτων - συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ - σε ερωτηματολόγιο σας για περιπτώσεις σοβαρών παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιλαμβάνονται επιλεκτικές αναφορές, αυθαίρετες εκτιμήσεις και κρίσεις για τις θέσεις του ΚΚΕ, που καταλήγουν στην παραποίηση των θέσεων του Κόμματός μας.

Για παράδειγμα, η ουσία της θέσης του ΚΚΕ για τους αντιρρησίες συνείδησης δεν είναι ότι "το ΚΚΕ απορρίπτει γενικά το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης", όπως στρεβλά αναφέρετε, αλλά ότι "το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και διάφορων ΜΚΟ για τους αντιρρησίες συνείδησης εντάσσεται στα σχέδια για κατάργηση του σημερινού στρατού από κληρωτούς και τη σταδιακή αντικατάστασή του από μισθοφορικό στρατό, έτσι ώστε να υπηρετηθεί καλύτερα το δόγμα των προληπτικών χτυπημάτων και να διευκολυνθούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με τη δημιουργία σωμάτων έμμισθων μισθοφόρων". Στην ερώτηση για τις παραβιάσεις εργατικών δικαιωμάτων με αφορμή την επίθεση ενάντια στην Κ. Κούνεβα, το κύριο βάρος της απάντησής μας αφορά τη συνολική ανάδειξη της εργασιακής τρομοκρατίας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, της αθλιότητας των - ευρωενωσιακής προέλευσης - δουλεμπορικών γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και της ανάγκης για κοινό ταξικό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων.

Τέτοια παραδείγματα, που είτε αποσιωπείται η θέση μας είτε προβάλλεται ένα δευτερεύον σημείο ως η θέση δήθεν του ΚΚΕ, χαρακτηρίζουν το Δελτίο Τύπου σας. Οι απαντήσεις του ΚΚΕ δεν περιλαμβάνουν επιμέρους απαρίθμηση αιτημάτων, αλλά αναδεικνύουν τις ευθύνες του ιμπεριαλιστικού συστήματος και ειδικότερα της ΕΕ για την τραγική επιδείνωση των λαϊκών δικαιωμάτων και βάζουν στο επίκεντρο των αγώνων την ανάγκη σύγκρουσης και ρήξης με τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, κάτι που συστηματικά αποσιωπήσατε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ