Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με αγώνα απαντούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι της Πάτρας, της Ζακύνθου και της Τρίπολης διατράνωσαν χτες την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στα αντεργατικά μέτρα

Την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν αγωνιστικά στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-εργοδοτών διατράνωσαν χτες σε συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι σε Πάτρα, Ζάκυνθο και Τρίπολη.

Σε μια ιδιαίτερα μαζική, γεμάτη παλμό και ζωντάνια συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι της Πάτρας έστειλαν σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση και προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ότι δε θα δεχτούν τα αντεργατικά μέτρα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Η συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας, έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο. Στη συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φ. Κατσικαρώνης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος σημείωσε: «Η συγκέντρωση στέλνει μήνυμα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι πρέπει να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και να σταματήσει τον "κοινωνικό διάλογο", τους ελιγμούς και τα τερτίπια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη υπεράσπισης των κατακτήσεων και δικαιωμάτων και να αντισταθούμε συνολικά στην πολιτική κυβέρνησης-βιομηχάνων».

Σε μια μαζική συγκέντρωση έξω από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης εργαζόμενοι από την Αρκαδία απαίτησαν κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Νομού Αρκαδίας και το Εργατικό Κέντρο Τρίπολης. Στις ομιλίες τους ο πρόεδρος του ΕΚ, Π. Δούρος, και ο γραμματέας, Κ. Τσίρμπας, τόνισαν ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση αντεργατικών μέτρων να θεωρηθεί από τη ΓΣΕΕ ως οριστική ρήξη.

Εκ μέρους της Συντονιστικής μίλησε ο Πάνος Νικολόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων εντείνονται με το νέο αντεργατικό προϋπολογισμό, τις αυξήσεις καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης. Ακόμη τόνισε ότι οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΚ «αδρανούν, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, με στόχο την εκτόνωση της αντίδρασης των εργαζομένων και της διάθεσής τους για αγώνα».

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ζακύνθου και πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του νησιού, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Νιόνιος Συγούρος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, το οποίο διοργάνωσε τη συγκέντρωση. Στην ομιλία του επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις εργασιακές σχέσεις, κόντρα στις μανούβρες και την υποταγή της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Πρέπει οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ΓΣΕΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα να απαιτήσει παραπέρα συντονισμό πάλης για να υπερασπιστούν τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ