Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε θα περάσουν τα αντεργατικά μέτρα

Συλλαλητήρια σε Πάτρα, Ζάκυνθο και Τρίπολη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα  που προωθούν κυβέρνηση και κεφάλαιο

Συλλαλητήρια κόντρα στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου γίνονται σήμερα το απόγευμα σε Πάτρα, Ζάκυνθο και Τρίπολη. Με αίτημα την απόσυρση των μέτρων η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της πόλης να διαδηλώσουν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και τις κατακτήσεις τους. Το συλλαλητήριο γίνεται στις 7 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της περιοχής αγωνιστικά να διεκδικήσουν την πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους, το 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο με αύξηση στα ημερομίσθια και στους μισθούς. Ν' απαιτήσουν την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τον «κοινωνικό διάλογο», μέτρα επιβίωσης των ανέργων, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και καθολική και ένα σύγχρονο σύστημα υγείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου στις 7μ.μ. και στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ήρθε η ώρα η εργατική τάξη, στηριζόμενη στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να πάρει στα δικά της χέρια την υπόθεση του συντονισμού και της κλιμάκωσης του αγώνα. Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση αποχώρηση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον ψευτοδιάλογο και την προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συλλαλητήριο γίνεται σήμερα και στην Τρίπολη, ύστερα από απόφαση του Εργατικού Κέντρου, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη νέα επίθεση της κυβέρνησης - υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Νομού Αρκαδίας- που εκφράζεται και με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή, είναι ανάγκη να αντιπαραθέσουμε το δικό μας αγώνα. Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους ν' αντιπαρατεθούν στην πολιτική της κυβέρνησης που χειροτερεύει τη θέση τους και ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ