Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αγωνιστικό προσκλητήριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 7μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος από σωματεία Αθήνας - Πειραιά. Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Πάτρα, Πύργο, αύριο, ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα

Αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μέσα από το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της Αθήνας, αλλά και πολλών άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα, αύριο.Οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων Αθήνας και Πειραιά, καλούν τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κάνιγγος, σήμερα στις 7 μ.μ.

Αύριο, Πέμπτη, 6 Αυγούστου,η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.Σε μαζική πικετοφορία καταδίκης προχωρούν την Πέμπτη στην Πάτρα,20 σωματεία της πόλης, για την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη μη εφαρμογή των ΤΣΑ. Την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, από εκπροσώπους σωματείων της Πάτρας.

Ολους τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στα τεχνικά έργα,καλεί τοΣυνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος,"για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να απαιτήσουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - λαιμητόμος, που κατακρεουργεί το 7ωρο, τη σταθερή απασχόληση, τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

Τονίζειμ επίσης, το Συνδικάτο ότι "ο κλάδος μας και ιδιαίτερα στην κατασκευή των, ιδιωτικοποιημένων πια, δημοσίων έργων, θα είναι από τους πρώτους χώρους εφαρμογής των αντεργατικών διατάξεων" και ότι "μαζί με την κυβέρνηση πρέπει να καταδικάσουμε και την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ", η οποία "είναι ένας από τους συντελεστές αυτού του τερατουργήματος", μέσα από το "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.

Αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, απευθύνει και η ΟΣΝΙΕ,που τονίζει σε ανακοίνωσή της: "Οχι στην υποταγή και στη μοιρολατρία - αντίσταση στο αντεργατικό νομοσχέδιο, να αποσυρθεί τώρα".

Πικετοφορία πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη, στις 9μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου,το Εργατικό Κέντρο και οι διοικήσεις των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων, οικοδόμων, εμποροϋπαλλήλων, ταχυδρομικών υπαλλήλων, υπαλλήλων εθνικής τράπεζας, ΕΤΕ - ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή τους τονίζεται ότι η κατάργηση του 8ωρου "είναι το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της μεγαλύτερης κατάκτησης του εργατοϋπαλληλικού κινήματος".

Συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στην πόλη, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, πραγματοποιεί σήμερα, στις 8μ.μ., στο Εργατικό Κέντρου Πύργου, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων,στην οποία καλούν και συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ του ΕΚΠ.

Θεσσαλία

Πικετοφορία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, πραγματοποίησαν χτες βράδυ, εργαζόμενοι των Τρικάλων.Η πικετοφορία, που οργανώθηκε από εργατικά σωματεία ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Οι κινητοποιήσεις κατά του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης συνεχίζονται στη Θεσσαλία με συγκεντρώσεις και πικετοφορίες που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των άλλων τριών θεσσαλικών νομών.

Στις 8.30 αύριο βράδυ,με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου,πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, "οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι της περιοχής συνεχίζουν τον αγώνα για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, για την εξασφάλιση πλήρους απασχόλησης και των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, τη μη εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης". Ταυτόχρονα καλούνται οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν το ταξικό ρεύμα στα σωματεία τους και να καταδικάσουν τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚ Βόλου που υπονομεύουν τους αγώνες.

Σήμερα, επίσης, στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία στη Λάρισα.Η πικετοφορία, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Λάρισας,θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο και θα συνεχιστεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής τονίζεται πως το νομοσχέδιο αφαιρεί βασικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και γίνεται κριτική στον φιλοκυβερνητικό πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την άρνησή του να οργανώσει το ΕΚΛ την αντίδραση των εργαζομένων. "Με τον καθημερινό μας αγώνα - καταλήγει η ανακοίνωση - με την ψήφο μας στις εκλογές των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου, στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, να τιμωρήσουμε αυτή την πολιτική και τους υποστηρικτές της".

Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων πραγματοποιείται, αύριο στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση, στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και στη συνέχεια πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Εντείνονται οι αντιδράσεις

Σειρά μέτρων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, αποφασίστηκε να παρθούν, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων, παράρτημα Μενιδίου.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, της "Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου", Θ. Τραβασάρος,και εκπρόσωποι άλλων δημοτικών παρατάξεων, ανάμεσα στους οποίους οι Τ. Παπανίκας, Σ. Στριφτός, Β. Τορτοπίδης.Ειδικότερα, αποφασίστηκε: Να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Αχαρνών, με θέμα την απόσυρση και καταδίκη του νομοσχεδίου. Η άρνηση εφαρμογής του νόμου στο δήμο Αχαρνών. Η τήρηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας στις δημοτικές επιχειρήσεις. Η απαίτηση για εφαρμογή 7ωρου, 35ωρου, 5νθήμερου. Η καταγγελία του σχεδίου νόμου.

"Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων, θα αντιτάξουμε το δικό μας παντοδύναμο κοινωνικό, πολιτικό, μέτωπο που θα ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, τους φορείς και τους συμμάχους της", τονίζει σε ανακοίνωσή του τοΣωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ