Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Κούβα ο Δ. Χριστόφιας

ΑΒΑΝΑ.--

Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί από την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Χτες ο Χριστόφιας είχε συνάντηση με τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο, ενώ νωρίτερα απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του Κουβανού εθνικού ήρωα Χοσέ Μαρτί, που βρίσκεται στην Πλατεία της Επανάστασης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο Νησί της Επανάστασης και σημείωσε τις πολύ καλές σχέσεις που μπορούν να βελτιωθούν παραπέρα ανάμεσα στις δύο χώρες και λαούς, που εγκαινιάστηκαν από τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο από την ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960. Χτες, ο Δ. Χριστόφιας αναμενόταν να εγκαινιάσει την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αβάνα, κάτι που θα συνεισφέρει στην παραπέρα ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Παράλληλα, μιλώντας χτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες επανέλαβε τη θέση της Κούβας πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να επιλέγει να αγνοεί τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και διατηρεί τον απάνθρωπο αποκλεισμό κατά του Νησιού της Επανάστασης. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Οκτώβρη θα διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στη ΓΣ του ΟΗΕ σχετικά με το σχέδιο απόφασης της Κούβας για την άμεση άρση του επιβαλλόμενου αποκλεισμού των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ