Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Φονική καταιγίδα

MANIΛΑ.--

Τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας 40ετίας ζει το τελευταίο τριήμερο η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα και τα περίχωρα, καθώς εκτενείς περιοχές έχουν βυθιστεί κάτω από τόνους νερών και λάσπης με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 140 ανθρώπων. Δεκάδες άλλοι αγνοούνται ενώ οι πλημμυροπαθείς υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες, εκ των οποίων αρκετοί δεν έχουν καταφέρει να βρουν ούτε καν μία θέση σε κάποιο απ' τα 200 σχολεία και στάδια που έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας αστέγων...

Η κυβέρνηση απηύθυνε διεθνή έκκληση για βοήθεια, καθώς δεν επαρκούν οι δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας και των εθελοντών για να διασώσουν όσους εξακολουθούν να κινδυνεύουν.

Η κυβέρνηση της Προέδρου Αρόγιο θεώρησε ως αιτία του κακού όχι την έλλειψη βασικών υποδομών της χώρας αλλά τις (μάλλον βολικές...) κλιματικές αλλαγές.

Πάντως, η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα καθώς και τις επόμενες μέρες προβλέπονται και νέες τροπικές καταιγίδες όπως η καταγιδία Κετσάνα που έπληξε τη χώρα το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ